Οι θέσεις Ραπάνη και Πλακαντωνάκη για το έργο στην περιοχή Αναδασμός Παχείας Άμμου-Καβουσίου

1:11 μ.μ. - Τρίτη, 19 Απριλίου 2022
01:04 μ.μ. - Τρί, 19/11/2022
Image: Οι θέσεις Ραπάνη και Πλακαντωνάκη για το έργο στην περιοχή Αναδασμός Παχείας Άμμου-Καβουσίου

Τι δήλωσαν στον Ηχώ 99,9 ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παχειάς Άμμου και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παχείας Άμμου - Καβουσίου

Με αφορμή την ανακοίνωση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Πανταζή αναφορικά με το έργο «Βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή Αναδασμός Παχείας Άμμου-Καβουσίου» τοποθετήθηκαν στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παχειάς Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παχειάς Άμμου Καβουσίου κ. Κώστας Πλακαντωνάκης.

Ειδικότερα ο κ. Ραπάνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο ο αρχικός σχεδιασμό του οποίου άλλαξε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να εξεταστούν κάποια ζητήματα όπως το ότι σε κάποια τμήματα του δρόμου που έγιναν παρεμβάσεις υπάρχουν κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ που εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία. Επιπλέον έχει προκύψει ζήτημα με ιδιοκτησίες και μάλιστα κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε προσφυγή. Τώρα εάν προκύπτουν άλλα τεχνικά θέματα αυτό θα πρέπει να εξεταστεί από τους μηχανικούς, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναλόγως τοποθετήθηκε και ο κ. Πλακαντωνάκης λέγοντας ότι σε κάθε έργο μπορεί να υπάρχουν απόβλεπτα που ανακύπτουν στην πορεία και αυτό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη. Γενικότερα πάντως το έργο έπρεπε να παρακολουθείται στενότερα από τους αρμόδιους. Το έργο θεωρούν ότι είναι ημιτελές και σε κάποια τμήματα δεν υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια όταν κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ ή φρεάτια υπάρχουν σχεδόν στη μέση του δρόμου. Διευκρίνισε ότι οι δρόμοι όπου έγιναν παρεμβάσεις δεν είναι στην ευθύνη του ΤΟΕΒ και έτσι όταν απευθύνθηκαν στον Οργανισμό κάτοικοι της περιοχής που εξέφραζαν αντιρρήσεις, τους παρέπεμψαν να απευθυνθούν στους αρμόδιους που είναι οι υπηρεσίες του Δήμου.