Οι θησαυροί της κρητικής γης στην τουριστική μας βιομηχανία

9:27 π.μ. - Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018
09:06 π.μ. - Κυρ, 03/27/2018
Image: Οι θησαυροί της κρητικής γης στην τουριστική μας βιομηχανία

Την ώρα που ο τουρισμός εκτοξεύεται καταρρίπτοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ, ο πρωτογενής τομέας ακόμη αναζητά τρόπο για να κερδίσει το χαμένο έδαφος

Την ώρα που ο τουρισμός εκτοξεύεται καταρρίπτοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ, ο πρωτογενής τομέας ακόμη αναζητά τρόπο για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και  οι θησαυροί του να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην βαριά τουριστική μας βιομηχανία.
 
Το «καυτό» αυτό θέμα θα αναπτύξουν, απόψε στις 11 το βράδυ οι καλεσμένοι στην εκπομπή «Direct» της ΚΡΗΤΗ TV με τη Στέλλα Τερζάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης, και ο πρόεδρος της Εταιρείας Αλλαντικών «ΑΦΟΙ Κασσάκη», κ. Μανόλης Κασσάκης.
 
Πώς στο βωμό του εύκολου κέρδους και της αισχροκέρδειας, η αναγκαία διασύνδεση άργησε πολύ και παρά τα θετικά και σημαντικά βήματα που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς προκειμένου οι βασικοί πυλώνες της κρητικής οικονομίας να ενώσουν δυνάμεις. Κρητικά προϊόντα, κρητική διατροφή, κρητικός τουρισμός. Η μεγάλη πρόκληση να γίνουν δυνατοί κρίκοι στην αλυσίδα της οικονομίας εκτοξεύοντας στα ύψη τα πλεονεκτήματα του νησιού.
 
Ο επιτυχημένος θεσμός του παγκρήτιου φόρουμ προώθησης κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-Super Market. Τα επιμελητήρια στήνουν γέφυρες και φέρνουν κοντά αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές και διανομείς με ξενοδόχους με ένα και μόνο στόχο να αναδείξουν τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της κρητικής διατροφής και μέσα από τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα του νησιού να χτίσουν μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά μακροπρόθεσμα οφέλη για τις δύο πλευρές και για την τοπική οικονομία γενικότερα.
 
Σε αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός θέτουμε στο επίκεντρο τα όσα έγιναν τα προηγούμενα 6 χρόνια, εκείνα που προγραμματίζονται να γίνουν, αναδεικνύοντας ελπιδοφόρες προοπτικές και λανθασμένες πρακτικές.
 
 
Πηγή: neakriti.gr