Οι υποψήφιοι της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων στις εκλογές του ΟΕΕ/ΤΑΚ

12:56 μ.μ. - Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023
12:12 μ.μ. - Τρί, 05/56/2023
Image: Οι υποψήφιοι της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων στις εκλογές του ΟΕΕ/ΤΑΚ

Γιατί πρέπει να υπερψηφιστεί το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ στις εκλογές του ΟΕΕ

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Τοπικών Διοικήσεων και μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων, ανεξάρτητο από παρατάξεις, έχει συγκροτηθεί με στόχο να συνεχιστεί η παρουσία εκπροσώπου του Νομού μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ και να προωθηθούν θέματα του Νομού Λασιθίου και των Οικονομολόγων.

Η ψήφος στη Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων αποτελεί μοναδική επιλογή σε ότι αφορά την εκλογή εκπροσώπου από το Λασίθι στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, λόγω του ότι τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης και όχι αντιπροσωπευτικά από κάθε Νομό.

Η Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων πέρα από κάθε κομματική γραμμή και με την στήριξη των συναδέλφων από όλο το Νομό Λασιθίου και όχι μόνο, έχει καταφέρει σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις από το 1998 και έπειτα, να εκλέξει εκπρόσωπο στη θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Συμμετέχουμε και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να είναι το Περιφερειακό μας Τμήμα ανάμεσα στα πρώτα σε δραστηριότητα τμήματα, σε όλη την Ελλάδα.

Με αίσθημα ευθύνης επιδιώκουμε πάντα να προωθούμε θέματα που αφορούν την περιφέρεια μας και το συμφέρον των μελών μας.

Την τελευταία τετραετία, λειτουργώντας για ένα μεγάλο διάστημα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση του Covid-19, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικά στα πλαίσια και περιθώρια που όριζαν οι απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, με τη συμμετοχή μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης συμβάλαμε και πετύχαμε τα παρακάτω:

Στηρίξαμε τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς σε όλη την διάρκεια της τετραετίας με συναντήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, για τα προβλήματα του κλάδου και ειδικά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης κατά την οποία βρέθηκαν να επωμίζονται όλο το βάρος των δηλωτικών υποχρεώσεων.

Συμμετείχαμε σε συσκέψεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς για τον αγροτικό τομέα, την ενίσχυση των ΜΜΕ, για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια, το Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο και θέματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Συνεχίσαμε παρά την πανδημία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τις Εκδηλώσεις Οικονομικής Σκέψης, διαδικτυακά και δια ζώσης.

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τις τριτοβάθμιες δομές εκπαίδευσης του νησιού μας, υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Λασιθίου και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε Έρευνα για τις Επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επιχειρησιακής Έρευνας και Διοικητικού Ελέγχου του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. υποβάλαμε πρόταση στην Περιφέρεια Κρήτης για την λειτουργία Παρατηρητηρίου Κρητικής Οικονομίας.

Με συγκεκριμένες εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και επισημάνσεις, στηρίξαμε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Λογιστών, τους πληγέντες από τον σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Με δική μας πρωτοβουλία ανατέθηκε και βρίσκεται σε εκπόνηση μελέτη για την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Συμμετείχαμε στην οργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου "Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ελληνική Κοινωνία" που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Από τις προηγούμενες τριετίες συμμετοχής μας στην Τοπική Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ:

Συμμετείχαμε στη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας του ΟΕΕ/ΤΑΚ, το «Ανοικτό Επιμελητήριο» που σαν στόχο έχει την διεξαγωγή ανοικτών συναντήσεων σε Ηράκλειο και Λασίθι, για επίκαιρα φορολογικά, λογιστικά και όχι μόνο θέματα.

Συμμετείχαμε στην οργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου #JobDays ΟΕΕ ΤΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την εταιρεία Skywalker. Στο διήμερο πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης, Συνεδρίες (Mentoring) με την ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ, ενημέρωση και δικτύωση με επιχειρήσεις, Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα με στελέχη της αγοράς και την Περιφέρεια Κρήτης.

Τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια πραγματοποιούνται ανειλημμένα οι Ημέρες Οικονομικής Σκέψης σε Ηράκλειο και Λασίθι, με θέματα που αφορούν την Οικονομία, την Κοινωνία και τις ανάγκες κάθε τόπου.

Το ΟΕΕ/ΤΑΚ για πρώτη φορά δημιούργησε μια δεξαμενή μεντόρων, από συναδέλφους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Athens Coaching Institute».

Πήραμε θέση και πραγματοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούσαν τους συναδέλφους μας Λογιστές - Φοροτεχνικούς, Εκπαιδευτικούς καθώς και τους επαγγελματίες όπως την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου, τα ηλεκτρονικά βιβλία, την εφαρμογή των ΕΛΠ κ.α.

Καταδικάσαμε τις επιθέσεις σε βάρος των συναδέλφων ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Συμμετείχαμε στην πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων, όπως συλλογή τροφίμων, αιμοδοσία, οικονομική βοήθεια σε σωματεία και ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.ΤΟ.Ι.

Δημιουργήθηκε το Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων με παρουσιάσεις εργασιών των μελών μας.

Συμμετείχαμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, Interreg & Balkan – Mediterranean, από κοινού με εκπαιδευτικά ιδρύματα και Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Μετά την δημιουργία της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, δημιουργήθηκε η εφαρμογή εύρεσης εργασίας «Αγορά Εργασίας».

Σε τοπικό επίπεδο, σε ότι αφορά το Νομό Λασιθίου:

Κάναμε παρεμβάσεις και καταθέσαμε τις προτάσεις μας σε θέματα που αφορούν τις Τοπικές κοινωνίες όπως τις τοποθετήσεις μας για τις νέες σχολές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και την στήριξη των Νοσοκομείων όλου του Νομού Λασιθίου. Παλιότερα, για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού και την διαβούλευση για τις ΑΠΕ, καθώς επίσης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και την Τουριστική ανάπτυξη.

Διοργανώσαμε από κοινού εκδηλώσεις με το Σύλλογο Λογιστών, τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους και άλλους φορείς στις τρεις μεγάλες πόλεις του Λασιθίου.

Συμμετέχουμε στις Επιτροπές Διαβούλευσης των Δήμων και της Περιφέρειας.

Πραγματοποιήσαμε σειρά σεμιναρίων και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού Λασιθίου.

Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι η πιστοποίηση των επιμέρους ειδικοτήτων των μελών μας και η ανάδειξη και κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου. Η συνεχής στήριξη πρωτίστως των νέων και ιδιαίτερα των ανέργων συναδέλφων, μέσω της πραγματοποίησης εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσα από τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις, συνεργασίες με φορείς και κυρίως οι παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Καλούμε τους Οικονομολόγους του Νομού μας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων και να μας ενισχύσουν στην προσπάθεια μας για ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν τους συναδέλφους και το Νομό μας.

Οι Υποψήφιοι της ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ για την Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης

Αικατερινάκης Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ (Οικονομολόγος – Άγιος Νικόλαος)

Αλέξης Γιάννης του Γεωργίου (Λογιστής - Άγιος Νικόλαος)

Ανδρουλιδάκης Νικόλαος του Γεωργίου (Λογιστής – Σητεία)

Αρακαδάκης Γεώργιος του Ανδρέα (Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος ΟΕΕ/ΤΑΚ – Αγ. Νικόλαος)

Βασαρμιδάκη Ειρήνη του Εμμανουήλ (Οικονομολόγος, Λογίστρια Δήμος Ιεράπετρας)

Κοκολάκης Ιωάννης του Γεωργίου (Λογιστής - Νεάπολη)

Πετράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ (Εφοριακός, Διδάσκων ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. – Αγ. Νικόλαος)

Φιορέτζης Νικόλαος του Εμμανουήλ (Οικονομολόγος Ασφαλιστικός Πράκτορας – Αγ.Νικ.)

Χατζάκης Γεώργιος του Μιχαήλ (Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας – Ιεράπετρα)

Χριστουλάκης Κων/νος του Εμμανουήλ (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

hxonews