Ολοκληρώθηκε η εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Ιεράπετρα - Η μεγάλη επιτυχία του τμήματος ασφαλείας

10:57 π.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024
10:07 π.μ. - Τετ, 10/57/2024
Image: Ολοκληρώθηκε η εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Ιεράπετρα - Η μεγάλη επιτυχία του τμήματος ασφαλείας

Ο Ν. Φρονιμάκης, Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, στον Ηχώ 99,8: "Καθοριστική η συμβολή της Ε.Κ.ΑΜ., της Ο.Π.Κ.Ε. και του ΤΑΕ Λασιθίου"

Με αφορμή την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην Ιεράπετρα με αποτέλεσμα την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ο κ. Νεκτάριος Φρονιάκης, διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Η επιχείρηση προς την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με την επιχείρηση των τελευταίων ημερών να είναι η τρίτη στη σειρά. Αυτή η επιχείρηση οργανώθηκε, συντονίστηκε και εκτελέστηκε με άψογο τρόπο και άκρα μυστικότητα. Από τους 15 συλληφθέντες προφυλακίστηκαν οι 11. Οι τελευταίοι 8 συλληφθέντες ήταν όλοι νεαρής ηλικίας κάτι που αποδεικνύει και την φθίνουσα πορεία που είχε πάρει η εγκληματική οργάνωση αφού βασιζόταν πλέον σε πολύ νεαρά άτομα ώστε να διατηρήσει την ύπαρξή της. Επίσης, η αστυνομία διαπίστωσε ότι επέλεγαν επαγγέλματα όπως το ντελίβερι λόγω της δυνατότητας συνεχούς μετακίνησης η οποία έδινε την κάλυψη που χρειάζονταν.

Ο κ. Φρονιμάκης είπε ότι οι συνεργασίες μεταξύ των υπηρεσιών ήταν αυτές που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, μέσω αυτών των συνεργασιών ενισχύονται οι υπηρεσίες και έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα μπορεί να εξαρθρώθηκε, ωστόσο ο κ. Φρονιμάκης τόνισε ότι οι οικογένειες των παιδιών σχολικής ηλικίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αυτές οι ηλικίες βάλλονται από τέτοιου είδους εγκληματικές οργανώσεις.

Αυτό που παρατηρεί και έχει διαπιστώσει η αστυνομία είναι ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει αύξηση σε ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη το οποίο είναι ένα ναρκωτικό που δημιουργεί άμεση εξάρτηση. Λόγω του ότι πρόκειται για αρκετά ακριβό ναρκωτικό, πωλείται σε πολύ μικρές δόσεις των πέντε ή των δέκα ευρώ δημιουργώντας έτσι δόσεις που μπορούν να αγοραστούν από μικρότερες ηλικίες.

Κλείνοντας, ο κ. Φρονιμάκης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που βοήθησαν ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.