Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τους πυρόπληκτους – Ανοιχτή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η διαδικασία

9:17 π.μ. - Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018
09:08 π.μ. - Τετ, 08/17/2018
Image: Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τους πυρόπληκτους – Ανοιχτή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η διαδικασία

Για τους πληγέντες που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτηση τους, η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η διαδικασία της αλφαβητικής υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.
 
Για τους πληγέντες που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτησή τους, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει, ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.
 
Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.
 
Ο αριθμός των αιτήσεων των πυρόπληκτων έφτασε τις 2.913, ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ με τη χρήση των κωδικών του Taxis.
 
Έλεγχος για τα «κόκκινα» κτήρια
Επίσης το υπουργείο Υποδομών, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία του οριστικού ελέγχου στα κτίρια που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα».
 
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, θα ενημερώνονται για τον οριστικό χαρακτηρισμό του κτιρίου τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δηλώνουν αν επιθυμούν να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στην κατεδάφισή του, αδαπάνως για τους ίδιους.
 
 
in.gr