Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στους Μεσελέρους Ιεράπετρας

6:24 π.μ. - Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
06:07 π.μ. - Παρ, 23/24/2021
Image: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στους Μεσελέρους Ιεράπετρας

Η επιχείρηση πυρόσβεσης συνεχίζεται και με εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης έξω από το χωριό Μεσελέρους, σε δασική έκταση στα όρια των Δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 90 πυροσβέστες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού άρχισαν να πραγματοποιούν και τρία πυροσβεστική ελικόπτερα.

hxonews

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φλόγες είχαν απλωθεί σε πολλές μικρές εστίες με τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν όλη τη νύχτα στην περιοχή να μην ευνοούν τις προσπάθειες της πυρόσβεσης.

hxonews

Το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν εθελοντές, κάτοικοι της περιοχές ενώ οι δήμοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας έχουν διαθέσει υδροφόρες.

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα Παρασκευή, η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες στην Κρήτη βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή καθώς ο ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει εντάξει το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης στην "πορτοκαλί" κατηγορία 4 του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

hxonews

Το τελευταίο μήνυμα  της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Tweet

  Στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση ,  στους Μεσελέρους Επιχειρούν 90 #πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

hxonews