Ολυμπιακοί Αγώνες: «Λύγισε» στο Τόκιο ο «λαβωμένος» Τσιτσιπάς

9:55 π.μ. - Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Τετ, 28/55/2021
Image: Ολυμπιακοί Αγώνες: «Λύγισε» στο Τόκιο ο «λαβωμένος» Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στους «16» από το Ολυμπιακό τουρνουά στο Τόκιο, καθώς έχασε με 2-1 σετ από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τραυματίζεται στο 1-1 στο γόνατο, στη συνέχεια έσφιξε τα δόντια του για να παίξει...

Η κακοδαιμονία κι ο τραυματισμός στο δεξί γόνατο, στέρησαν από τον Στέφανο Τσιτσιπά την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκρισή του στα προημιτελικά του μονού ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ με 2-1 (6-2, 6-7, 2-6), σε ένα ματς που φάνηκε να «ελέγχει» στην αρχή, κάνοντας «περίπατο» στο πρώτο σετ (6-2), όμως «πλήρωσε» τον τραυματισμό του στο φινάλε του δεύτερου σετ, το οποίο έχασε στο τάι-μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς «γύρισε» το γόνατό του και παρότι σηκώθηκε για να συνεχίσει τον αγώνα μετά τις πρώτες ιατρικές βοήθειες, ήταν ξεκάθαρο πως δεν μπορούσε να... ακολουθήσει τον ρυθμό του ματς, με αποτέλεσμα να χάσει «σβηστά» το τρίτο σετ με 6-2 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στον τελευταίο πόντο του δεύτερου σετ, πάτησε άσχημα στο έδαφος και τραυματίστηκε, τη στιγμή που ο αντίπαλός του είχε κάνει το 1-1. Ο 23χρονος πρωταθλητής έδειξε να πονάει πολύ κι έμεινε για αρκετή ώρα στο έδαφος. Το παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεκόπη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχτηκε τις περιποιήσεις των γιατρών, ενώ έδειχνε να πονάει. Τελικά, έσφιξε τα δόντια του και συνέχισε τον αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ με μεγάλη αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στόχο. Πολύ γρήγορα πήρε τον έλεγχο του ματς και κυριάρχησε απόλυτα. Έκανε δύο σερί μπρέικ στο τρίτο (2-1) και στο πέμπτο γκέιμ (4-1), έφτασε άνετα μέχρι το 5-1 προτού τελειώσει το σετ στο 6-2 έπειτα από μόλις 33 λεπτά. Ήταν πολ΄ύ καλός στο σερβίς του το οποίο κράτησε μέχρι τέλους.

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος τενίστας βελτιώθηκε αρκετά, έγινε πιο αποτελεσματικός στο δικό του σερβίς και ως εκ τούτου η μάχη έγινε πολύ πιο αμφίρροπη. Οι δυο παίκτες πήραν σε άνεση κάθε γκέιμ στο οποίο σέρβιραν δίχως να υπάρξει ούτε μία ισοπαλία. Έπαιξαν 12 γκέιμ με αυτό τον τρόπο κι έφτασαν στο 6-6 στέλνοντας το σετ στη... ρουλέτα του τάι μπρέικ.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το τάι μπρέικ μέχρι και το έβδομο πόντο, οπότε ο Ουμπέρ έκανε το μίνι μπρέικ στον Τσιτσιπά για το 3-4. Κράτησε το σερβίς του στους δυο επόμενους πόντους κι έφτασε στο 3-6, προτού τελειώσει το σετ στο 7-4. Σε εκείνο το σημείο ο Έλληνας άσος πάτησε άσχημα το πόδι του κι έπεσε στο έδαφος.

Στο δεύτερο σετ ο 23χρονος τενίστας είδε τον αντίπαλό του να προηγείται με 5-1 γκέιμ, πάλεψε στη συνέχεια, μείωσε με 5-2, κάνοντας μπρέικ, αλλά δεν... άντεξε και λόγω του τραυματισμού του, χάνοντας τελικά με 6-2 από τον Γάλλο αντίπαλό του.   

dikaiologitika.gr