Όμηροι στην ασάφεια του νόμου οι απλήρωτοι συμβασιούχοι ΟΤΑ

6:37 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
06:03 μ.μ. - Δευ, 20/37/2017
Image: Όμηροι στην ασάφεια του νόμου οι απλήρωτοι συμβασιούχοι ΟΤΑ

Την επίτροπο του Ν. Λασιθίου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λασιθίου, επειδή δεν υπογράφει τα εντάλματα των Δήμων με τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν οι μισθοί των συμβασιούχων

«Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ Ν. Λασιθίου, βρίσκονται όμηροι στα χέρια της επιτρόπου, αφού αρνείται κατηγορηματικά να υπογράψει τα εντάλματα που έχουν αποσταλεί από τους Δήμους του Νομού, τη στιγμή που οι υπόλοιποι επίτροποι στους άλλους 3 Νομούς της Κρήτης, έχουν ήδη υπογράψει και η μισθοδοσία γίνεται κανονικά», αναφέρει στην έγγραφη αναφορά του ο Σύλλογος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν Λασιθίου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του κ. Ανδρέας Φραγκούλης.
 
«Η επίτροπος Ν. Λασιθίου, παρά το ότι η κυβέρνηση έχει αναγγείλει με το νόμο Ν4429/2016(ΦΕΚ 199 Α) άρθρο 16, την παράταση των συμβάσεων, οι οποίες παρατείνονται αυτοδίκαια μέχρι και την 31/12/2017 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και παρότι το ΦΕΚ αναφέρει, ότι είναι σύννομες οι πληρωμές των συναδέλφων, προτίμησε τον εύκολο δρόμο της αποποίησης των ευθυνών της, στέλνοντας τα εντάλματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση ελέγχου λόγω φόρτου εργασίας, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται όμηροι αυτής της τραγικής κατάστασης.
 
Καλούμε τους αρμόδιους του ελεγκτικού Συνεδρίου, να επισπεύσουν τις διαδικασίες ελέγχου των ενταλμάτων των συμβασιούχων, που είναι απλήρωτοι πανελλαδικά και να λήξει επιτέλους αυτή η κατάσταση ομηρείας που βρίσκονται οι συνάδελφοι», καταλήγει στην αναφορά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Λασιθίου.
 
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης
Πηγή: neakriti.gr