Ομόφωνα όχι του δημοτικού συμβουλίου στο αιολικό πάρκο Κάτω Χωριού

10:57 π.μ. - Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019
10:01 π.μ. - Δευ, 28/57/2019
Image: Ομόφωνα όχι του δημοτικού συμβουλίου στο αιολικό πάρκο Κάτω Χωριού

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Η. Νταραράς στον Ηχώ 99,8 για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η επένδυση για τη κατασκευή αιολικού πα΄ρκου σο Κάτω Χωριό συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας. Παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι από την  ΄΄Πρωτοβουλία Ιεράπετρας για βιώσιμο περιβάλλον’’. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι έγινε μια εκτενής συζήτηση. Δεν  είναι αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο μια  επένδυσης αυτού του είδους χωρίς  να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Το υπουργείο αποφασίζει για ένα θέμα που αφορά την περιοχή της Ιεράπετρας . Σήμερα είναι προγραμματισμένη στο γραφείο Δημάρχου μια συνάντηση με τους  επικεφαλής παρατάξεων όπου θα συζητηθεί το θέμα και θα αποφασιστούν δράσεις. Από τον Δήμο Ιεράπετρας δεν έχει περάσει τέτοιου είδους αίτημα γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο , να δοθεί πχ άδεια για μια τέτοια επένδυση. Η άδεια δίνεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.  Θεωρούμε ότι η κάθε επένδυση θα πρέπει να κρίνεται από την τοπική κοινωνία μέσω του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς δεν θέλουμε να γίνει η επένδυση. Θέλουμε  να σταματήσει και  θα πρέπει να ελεγχθεί εάν τηρείται η νομιμότητα. Εάν  δεν τηρείται και υπάρχουν ευθύνες παραβίασης να αποδοθούν.    Η  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα,  σημείωσε ο πρόεδρος.   Στη συνέχεια ο κ. Νταραράς αναφέρθηκε σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα γίνει 20-21 Απριλίου στην Ιεράπετρα οπότε θα φιλοξενηθεί το final four του βόλεϊ ανδρών. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο κλειστό ΄΄Μάρκος Φωνιαδάκης ΄΄ όπου θα γίνουν μια σειρά παρεμβάσεων ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, στέγη , τάπητα κλπ.
 
Στην ημερήσια διάταξη τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:
 
-Αποδοχή χρηματοδότησης και τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2019, για τη μελέτη Γενικού σχεδίου Ύδρευσης (master plan) Δήμου Ιεράπετρας - Χορήγηση παράτασης χρόνου εκτέλεσης του έργου «Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας» -Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες». -Ορισμός μελών Επιτροπής για τη διεξαγωγή δημοπρασιών, μισθώσεων-εκμισθώσεων (Π.Δ.270/81), για το έτος 2019 -Αποδοχή αιτήσεων παραίτησης μελών του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»
 
Ειδικότερα για το 7ο Νηπιαγωγείο ο κ. Νταραράς ανέφερε ότι το νέο κτίριο που θα φιλοξενήσει το νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους μαθητές του τον Σεπτέμβριο του 2019. Ενώ για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ευχήθηκε στον νέο πρόεδρο κ. Γιώργο Ασπραδάκη , δημοτικό σύμβουλο, καλή επιτυχία στο έργο του. 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Νταραρά: