Ομόφωνα αθώος ο πατέρας που κατηγορούνταν για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη του στην Ιεράπετρα

9:44 π.μ. - Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
09:01 π.μ. - Τετ, 15/44/2020
Image: Ομόφωνα αθώος ο πατέρας που κατηγορούνταν για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη του στην Ιεράπετρα

Δεν προέκυψαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της μητέρας

Αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον πατέρα που κατηγορούνταν για υπόθεση ασέλγειας στην 8χρονη κόρη του, σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η ημέρα.

Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο δικηγόρος κ. Μάνος Καλαϊτζάκης, πρόκειται για μια υπόθεση που είχε απασχολήσει την κοινωνία της Ιεράπετρας το καλοκαίρι του 2018 όταν η μητέρα είχε καταγγείλει τον πατέρα για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη τους. Ο πατέρας εξ αρχής είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αντιμετωπιστεί με επιφύλαξη από τις αρχές. Είχαν ωστόσο επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον πατέρα και παραπέμφθηκε η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Από την ιατροδικαστική εξέταση στο 8χρονο κορίτσι δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι καταγγελίες της μητέρας.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου καθώς όχι μόνο δεν προέκυψαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που να είναι ικανά να τον καταδικάσουν αλλά αποδείχθηκε ότι η καταγγελία της μητέρας οφείλονταν στην εμμονή της μητέρας και την κακή σχέση μεταξύ μητέρας και πατέρα. Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκαν ομόφωνα και οι τακτικοί δικαστές με τους ενόρκους.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαϊτζάκη: