Ομολογία Τσίπρα για ομηρία από τον Καμμένο

6:36 π.μ. - Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017
06:11 π.μ. - Τρί, 28/36/2017
Image: Ομολογία Τσίπρα για ομηρία από τον Καμμένο

Χωρίς απαντήσεις ο πρωθυπουργός

Με υπεκφυγές και ένα πυροτέχνημα για την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα... την φοροδιαφυγή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και τον ρόλο μεσαζόντων.
 
Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε πλήρως τον Πάνο Καμμένο, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική τους μοίρα παραμένει κοινή και παραδεχόμενος την πολιτική του ομηρία από τους ΑΝΕΛ και τον επικεφαλής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, έφτασε στο σημείο να καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Καμμένο.
 
«Έχουν στοχοποιήσει τον Πάνο Καμμένο σε μια απρόσφορη προσπάθεια να αποσυσπειρώσουν και να χτυπήσουν την Κυβέρνηση. Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και εκείνοι πιάνονται από τα πρωτοσέλιδα και τις συκοφαντίες των βαρόνων», είπε ο κ. Τσίπρας επιστρατεύοντας για μία ακόμη φορά τις θεωρίες συνωμοσίας και τις επιθέσεις κατά των ΜΜΕ, τα οποία επιβουλεύονται την κυβέρνηση.
 
Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για το τι γνώριζε ή δεν γνώριζε ως προς τον ρόλο του μεσάζοντα και απάντησε στις καταγγελίες με πληροφορίες για... κάποιον άλλον μεσάζοντα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είπε, διεκδικούσε μία άλλη συμφωνία οικονομικά πιο συμφέρουσα για την Σαουδική Αραβία. Εμμέσως όμως, κατ’ αυτόν τον τρόπο ομολόγησε την ύπαρξη μεσάζοντα στην αγοραπωλησία.
 
Επιπλέον, δεν απάντησε ποια είναι η τύχη της συμφωνίας τελικά και ως προς το αν αυτή όντως θα αποφέρει εν τέλει τα περιβόητα 66 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.
 
Εν μέσω υπεκφυγών και με κεντρική ιδέα της ομιλίας του τη διατήρηση της συνοχής της κυβέρνησης και την εξάντληση κάθε ορίου παραμονής της έως και τον Οκτώβριο(!) του 2019, κατέφυγε και πάλι στην επιχειρηματολογία για την Siemens και την διαφθορά, ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση των όπλων προς την Σαουδική Αραβία ήλθε στην δημοσιότητα προκειμένου να επισκιάσει τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.
 
Κατά τον τρόπο αυτό, η ο κ. Τσίπρας απέσπασε για μία ακόμη φορά το χειροκρότημα της ΚΟ του, χωρίς όμως να έχουν καμφθεί οι ανησυχίες όσων έχουν εκφραστεί με επιφυλακτικότητα για τον ρόλο του κ. Καμμένου και τις πολιτικές του επιπτώσεις.
 
 
Πηγή: in.gr