Ορκίστηκε το νέο Δ.Σ. Ιεράπετρας – Σε κλίμα ενότητας η ομιλία του νέου Δημάρχου Μ. Φραγκούλη

9:44 π.μ. - Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Πέμ, 21/44/2023
Image: Ορκίστηκε το νέο Δ.Σ. Ιεράπετρας – Σε κλίμα ενότητας η ομιλία του νέου Δημάρχου Μ. Φραγκούλη

Εικόνες και βίντεο από την τελετή ορκωμοσίας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ιεράπετρας Εμμ. Φραγκούλη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, Μελίνα Μερκούρη.

hxonews

-

-

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την ακολουθία συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως και των Ενοριών ευχόμενος στη συνέχεια κάθε επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.

-

Τον λόγο έλαβαν ο νυν και απερχόμενος Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου Δ.Σ. Γιάννης Γουλιδάκης.

hxonews

Χαιρετισμός απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, οι νέοι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Εμμ. Μενεγάκη και Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, εκπρόσωπος από τον Δήμο Σητείας.

hxonews

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμ. Φραγκούλης ανέφερε:

“Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, η οποία αποτελεί για όλους εμάς ιδιαίτερη τιμή. Ο όρκος που πριν λίγο δώσαμε στο όνομα του Θεού αλλά και στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν αποτελεί για εμάς τεράστια ευθύνη, την ευθύνη εκείνη που ο μεγάλος κρητικός, Νίκος Καζαντζάκης, μας προτρέπει να αγαπήσουμε ως το μέσο της σωτηρίας του κόσμου, εν προκειμένω για τη βελτίωση του δικού μας κόσμου, του τόπου μας, του Δήμου Ιεράπετρας.

hxonews

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κατά την άποψή μου, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά απλά συνυπεύθυνοι για την πορεία του τόπου στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας. Τείνουμε χείρα συνεργασίας με πνεύμα συνεννόησης προς όλες τις παρατάξεις, όλους τους συμβούλους και όλους τους συμπολίτες μας για όσα περισσότερα μπορούμε να συμφωνήσουμε. Σίγουρα και σε κάποια θα διαφωνήσουμε αλλά απόλυτα συμφωνούν μόνον οι μηχανές.

hxonews

Σημαντικότατη για την επιτυχή πορεία μας είναι η ομαλή συνεργασία με την περιφέρεια. Οπωσδήποτε στηριζόμαστε στα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου μας, το οποίο καλώ σε συνεργασία και ζητώ τη στήριξή του, αφού το ανθρώπινο δυναμικό είναι η βάση της λειτουργίας των υπηρεσιών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και επίλυση των προβλημάτων των δημοτών.

hxonews

Σε ότι με αφορά, σε ό,τι μας αφορά, διαβεβαιώνουμε τη διάθεσή μας για συμπαράσταση, συνεργασία και συνύπαρξη την επόμενη πενταετία. Σε όλα που αφορούν στους δημότες μας υποσχόμαστε ανοιχτές πόρτες και ανοιχτά αφτιά σε κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με το Δήμο. Χωρίς να θέλουμε να απεμπολήσουμε οποιαδήποτε ευθύνη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την κρατική γραφειοκρατία που καθιστά τις διαδικασίες χρονοβόρες και καθυστερεί αδικαιολόγητα τις λύσεις των προβλημάτων.

hxonews

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους δημάρχους του νομού, για τη θετική τους προδιάθεση για συνεργασία σε πνεύμα κοινής διεκδίκησης για τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν το νομό μας, με μέγιστο εκείνο της υποστελέχωσης των νοσοκομείων μας που αφορά στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.

hxonews

Φίλες και φίλοι, καλούμεθα να διανύσουμε ένα δύσβατο δρόμο στο χώρο της αυτοδιοίκησης , η οποία αποτελεί την πλησιέστερη υπηρεσία διαχείρισης των προβλημάτων του δημότη. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας με γνώμονα το καλό του τόπου και όλων των δημοτών, χωρίς διάκριση με εντιμότητα και διαφάνεια.

hxonews

Το σύνθημα του συνδυασμού μας «Μαζί για τον τόπο μας» είναι ουσιαστικό και ισχύει και μετεκλογικά. Όλοι μαζί για τον ευλογημένο τόπο μας, εκκλησία, δήμος, σύλλογοι, φορείς, δημότες για έναν ακόμα καλύτερο Δήμο με ισχυρή κοινωνική συνοχή και συμμετοχή. Για έναν ακόμα ισχυρότερο δήμο με σταθερή τη διαχρονική του ταυτότητα, για την πόλη και τα χωριά μας, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους.

hxonews

Ευχαριστώ θερμά, όλους τους συνεργάτες μου που στάθηκαν δίπλα μου σε μια όντως δύσκολη αλλά υψηλού επιπέδου προεκλογική διαδρομή.

hxonews

Ευχαριστώ όλους εσάς που μας στηρίξατε, ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου τον κύριο Θεοδόση Καλαντζάκη για την προσφορά του ως δήμαρχο Ιεράπετρας, τον κύριο Γιάννη Γουλιδάκη για την προσφορά του ως πρώην αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, την κυρία Μαρία Κοτσιφάκη για τη διαχρονική προσφορά στο δημοτικό συμβούλιο.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ όλους. Όλοι μαζί για έναν καλύτερο Δήμο”.

Η τελετή ορκομωσίας έκλεισε με τη μικτή χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση Ελένης Διακάκη. Στο πιάνο η Στέλλα Μαστοράκη.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews