Ορούτς Ρέις: Όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο - Δείτε πού βρίσκεται

7:19 π.μ. - Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020
07:09 π.μ. - Δευ, 07/19/2020
Image: Ορούτς Ρέις: Όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο - Δείτε πού βρίσκεται

Η τελευταία παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για δήθεν έρευνες του σεισμογραφικού Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει ως αποκλειστικό στόχο ένα και μόνο πράγμα

Την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από τον 28ο μεσημβρινό μέχρι και τον 30ο.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι το Καστελλόριζο είναι απλά ένα νησί που ανήκει στην Ελλάδα. Όχι ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας. Αμφισβητεί ευθέως ότι το Καστελλόριζο είναι νησί των Δωδεκανήσων, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με την Συνθήκη των Παρισίων, στην οποία η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος.

Με αυτή την έωλη πολιτική η Τουρκία έχει αποφασίσει να πορευτεί στην διεθνή διπλωματική σκακιέρα, κομίζοντας έναν νέο τρόπο σκέψης, ο οποίος εάν της περάσει θα προκαλέσει παγκόσμιες ανατροπές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Κίνα και την Ταϊβάν, όπου η δεύτερη θα πρέπει να απολέσει κάθε δικαίωμα.

Η πορεία του Oruc Reis των τελευταίων 7 ημερών (σ.σ. στον σχετικό χάρτη είναι τα δεδομένα μέχρι και τα μεσάνυχτα) φαίνεται ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου.

Κινείται σε απόσταση 47 μιλίων και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας εν όψει της 12ης Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η παράνομη NAVTEX που έχει εκδώσει για τον συγκεκριμένο θαλάσσιο τμήμα.

hxonews

enikos.gr