Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα από τον Γ. Γουλιδάκη

11:40 π.μ. - Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Τετ, 13/40/2024
Image: Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα από τον Γ. Γουλιδάκη

Ο οικονομολόγος και επικεφαλής της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον" στον Ηχώ 99,8

Πονοκέφαλος έχει προκληθεί σε όλους τους επιχειρηματίες με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Ο κ. Γουλιδάκης, οικονομολόγος και επικεφαλής της παράταξης Δήμος Ιεράπετρας-Προοπτική για το μέλλον, μίλησε στον Ηχώ 99,8, τονίζοντας τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι επιχειρηματίες της περιοχής για να μην τους επιβληθεί «τσουχτερό» πρόστιμο.

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS καθώς ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών δεν μπορεί να βρει διαθέσιμο τεχνικό για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Ήδη χθες στάλθηκαν πάνω από 150 χιλιάδες e-mails σε επιχειρήσεις ώστε να μεριμνήσουν για την ένταξη τους. «Πολλοί καταστηματάρχες θα κληθούν να αγοράσουν νέες ταμειακές μηχανές καθώς πολλές μηχανές αδυνατούν να συγχρονιστούν με τα POS.»

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα ανοίξει μια νέα πλατφόρμα στη διαδικτυακή πύλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να δηλώσουν το ραντεβού τους για τον Απρίλιο όσοι επιχειρηματίες δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού τον Μάρτιο. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρηματίες θα κατοχυρώσουν την θέση τους και δεν θα κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους 10.000-20.000 ευρώ. Επομένως, θα πρέπει να μεριμνήσουν οι καταστηματάρχες να κλείσουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά.

Κλείνοντας, ο κ. Γουλιδάκης συμβουλεύει τους επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεχτικοί με τις αποδείξεις και τα τιμολόγια τους καθώς σε περίπτωση λάθους, θα είναι δύσκολο να διορθωθεί χωρίς την άμεση παρέμβαση του λογιστή τους