ΟΣΔΕ 2021- Ερωτήματα και προβληματισμός για τα πάνω από 11.500 μηνύματα που στάλθηκαν στα κινητά Λασιθιωτών

11:42 π.μ. - Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021
11:05 π.μ. - Πέμ, 20/42/2021
Image: ΟΣΔΕ 2021- Ερωτήματα και προβληματισμός για τα πάνω από 11.500 μηνύματα που στάλθηκαν στα κινητά Λασιθιωτών

Στη δικαιοσύνη για τη διάρρευση των προσωπικών στοιχείων

Προβληματισμός και πολλά ερωτήματα εγείρονται από μήνυμα που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες πολίτες του Λασιθίου με αποστολέας να φέρεται OSDE-2021 και το κείμενο να αναφέρει τα εξής: «Προσοχή: Οι Ενώσεις Σητείας και Ιεράπετρας δεν είναι πιστοποιημένες για την επιδότηση – ΟΣΔΕ -2021 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ . Εμπιστευτείτε τους πιστοποιημένους φορείς».

hxonews

-

Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας εκτενή αναφορά στη δράση της Ένωσης που επι σειρά ετών στηρίζεται από τους παραγωγούς που την εμπιστεύονται για τη διεκπεραίωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ και όχι μόνο. Είναι πάντως απορίας άξιο πως στάλθηκε το συγκεκριμένο μήνυμα σε πάνω από 11.500 Λασιθιώτες και το πώς διέρρευσαν στοιχεία προσωπικών δεδομένων, σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης. Προσθέτοντας πως η Ένωση Ιεράπετρας έχει έρθει σε επαφή με την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και τις Εισαγγελικές Αρχές για διερεύνηση του ζητήματος αναφορικά με το μήνυμα που εστάλει.

Είπε ακόμα ότι η Ένωση Ιεράπετρας και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών του . Έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και κάνουν τη διαδικασία της δήλωσης ΟΣΔΕ με τον πλέον νόμιμο τρόπο. Ο παραγωγός που απευθύνεται στην ΕΑΣ παραλαμβάνει καταχωρημένη και οριστικοποιημένη την αίτησή του από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Που σημαίνει ότι η αίτηση έχει περαστεί σωστά, έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και τον κωδικό φορέα καταχώρησης. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και οι παραγωγοί μπορούν με ασφάλεια να συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Ένωση, τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.