Όταν απαξιώνονται οι θεσμοί

4:00 μ.μ. - Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
04:03 μ.μ. - Κυρ, 26/00/2017
Image: Όταν απαξιώνονται οι θεσμοί

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που έγιναν για την επέτειο της εθνικής παλλιγγενεσίας, υπήρξε δυστυχώς επανάληψη ενός άστοχου συμβάντος το οποίο έγινε και πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση.
 
Εν προκειμένου, κλήθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων μετά τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λασιθίου.
 
Πέρυσι, θεωρώντας ότι επρόκειτο περί παρεξηγήσεως, απέφυγα να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση, αφήνοντας το γεγονός να περάσει απαρατήρητο.
 
Μάλιστα στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2016, επανήλθε η τάξη, αφού ως δήμαρχος κατέθεσα στέφανο μετά την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.
 
Ωστόσο η επανάληψη της απρέπειας φέτος, νομίζω ότι ξεπερνά τα εσκαμμένα! Έτσι αρνήθηκα να καταθέσω στέφανο, όπως έκαναν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική αντιμετώπιση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου.
 
Η επίκληση του υποτιθέμενου ή υφιστάμενου πρωτοκόλλου, ασφαλώς και δεν ευσταθεί γιατί το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ισχύει από το 2006.
 
Και διερωτώμαι: τυχαία ανεσύρθη την παρούσα δημοτική περίοδο; γιατί δεν ισχύει για το Ηράκλειο ή για την υπόλοιπη Κρήτη; ή μήπως η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν αρέσει σε κάποιους;
 
Δηλώνω την απογοήτευση και την οργή μου για το επαναλαμβανόμενο συμβάν, που αν μη τι άλλο μειώνει το αξίωμα του Δημάρχου.
 
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητηθεί η στάση του Δήμου σε επανάληψη ανάλογων φαινομένων. Καλώ δε τους αρμοδίους να πάρουν θέση.
 
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
 
Αντώνης Εμμ. Ζερβός