«Όχι» και στο τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

9:11 π.μ. - Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Τετ, 23/11/2018
Image: «Όχι» και στο τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Παραμένουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου μετά τη σύλληψή κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
 
 
Απορρίφθηκε και τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση του τουρκικού πλημμελειοδικείου απορρίπτεται με το ίδιο αιτιολογικό με τις προηγούμενες, ότι δηλαδή οι δύο Έλληνες θεωρούνται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία,
 
Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εκτός από την απόφαση που έλαβε για οικονομική αποζημίωση των δύο στρατιωτικών -ως υπηρετούντες σε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό- ταυτόχρονα αποφάσισε και προτείνει προς το υπουργείο Εξωτερικών τη μετάθεση των δύο στελεχών του στρατού στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.
 
Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», χαρακτήρισε παράλογη την όποια απαίτηση για προνομιακή μεταχείριση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξετάζονται από τις τουρκικές Aρχές τα ψηφιακά στοιχεία που κατείχαν οι στρατιώτες.
 
«Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους» σημείωσε ο ίδιος.
 
 
thepressproject.gr