Όχι στα τέρατα ανεμογεννήτριες και το λατομείο από την Επιτροπή Αγώνα Σητείας

8:41 π.μ. - Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Τετ, 04/41/2020
Image: Όχι στα τέρατα ανεμογεννήτριες και το λατομείο από την Επιτροπή Αγώνα Σητείας

Είναι έργα επιζήμια για την περιοχή μας, δηλώνει εκ μέρους της επιτροπής στον Ηχώ 99,8 ο Μ. Πατελάκης

Αντιδρούν μέλη της επιτροπής αγώνα Σητείας στη δημιουργία αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο Σητείας και του λατομείου αδρανών υλικών στη θέση «Πλατύβολα». Ο κ. Μανώλης Πατελάκης, μέλος της επιτροπής αγώνα και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σιτάνου μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως εδώ και καιρό αντιδρούν φορείς της περιοχής. Παρά τις διαφορετικές απόψεις και του δημοτικού συμβουλίου και της Περιφέρειας, ο Υπουργός υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους.

Πρόσθεσε πως το αιολικό πάρκο σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρόκειται να δημιουργηθεί μέσα στο Γεωπάρκο Σητεία. Είναι σε κοντινή απόσταση σε χωριά και εκτιμούν ότι μεταξύ άλλων με μια τέτοια παρέμβαση αλλοιώνεται το φυσικό τοπίο και θα αλλοιωθεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Πέρα από αυτό θέλουν να κάνουν και λατομείο, νταμάρι. Ο χώρος που θα γίνει το νταμάρι είναι 1300 μέτρα από την πηγή της Ζου από την οποία εκτός των άλλων περιοχών υδροδοτείται σε ένα μεγάλο μέρος και η Σητεία.

Αυτά είναι έργα επιζήμια για την περιοχή μας. Η προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας έγινε για το αιολικό πάρκο, 26 ανεμογεννήτριες από Χαντρά - Σίτανο - Καρύδι και φτάνει στη Ζάκρο και η απόφαση αναμένεται στις 6 Μαΐου. Δεν αποκλείεται να προσφύγουμε και για το λατομείο, είπε ο κ. Πατελάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πατελάκη: