Π. Καράμπελας Να προστατευτεί ότι έχει απομείνει από τα δάση

11:43 π.μ. - Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016
11:07 π.μ. - Πέμ, 28/43/2016
Image: Π. Καράμπελας Να προστατευτεί ότι έχει απομείνει από τα δάση

Χωρίς καύσιμα τα πυροσβεστικά της Π.Υ. Ιεράπετρας

Σε καλό δρόμο όπως όλα δείχνουν βρίσκεται το ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών για την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη βδομάδα και ξεκίνησε σε περιοχή κοντά στο Σελάκανο και κατευθύνθηκε προς τις Μάλλες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Καράμπελα , τα στοιχεία δείχνουν εμπρησμό κάτι που άλλωστε υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή. Φαίνεται μάλιστα πως ο δράστης είχε στο μυαλό του  ποιο  κομμάτι ήθελε να κάψει ωστόσο όμως η αλλαγή της φοράς του ανέμου άλλαξε και  τα σχέδιά του με συνέπεια η φωτιά να κατευθυνθεί προς τις Μάλλες θέτοντας σε κίνδυνο το χωριό. Διευκρίνισε ότι εκτιμήσεις μπορεί να γίνονται αλλά τα επίσημα στοιχεία από το έργο της προανάκρισης δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν εάν πρωτίστως  δεν  κατατεθούν στον Εισαγγελέα. Το έργο του ανακριτικού τμήματος είναι ανεξάρτητο, ως Π.Υ βέβαια  λειτουργούν υποστηρικτικά δίνοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και σημείωσε ότι καθένας είναι υπεύθυνος για τις δηλώσεις που κάνει. 
 
Έκανε ακόμη λόγο για μικροσυμφέροντα στην περιοχή και σημείωσε ότι εκτιμά πως η φωτιά συνδέεται με αντεκδικήσεις  στην περιοχή. 
Και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα μπορούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προστατευτεί το δάσος και η ευρύτερη δασική περιοχή κοντά στο Σελάκανο που είναι από τα λιγοστά δάση που μας έχουν απομείνει.