Π. Πετράκη : Θετικό που φτάνει ο ΒΟΑΚ μέχρι τον Αγ. Νικόλαο αλλά δεν φτάνει

10:14 π.μ. - Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
10:09 π.μ. - Δευ, 25/14/2017
Image: Π. Πετράκη : Θετικό που φτάνει ο ΒΟΑΚ μέχρι τον Αγ. Νικόλαο αλλά δεν φτάνει

Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πετράκη Πελαγία μίλησε στον Ηχώ 99,8 fm στην εκπομπή ¨Καλημέρα Λασίθι ¨

Η συζήτηση ξεκίνησε με το τι αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο  με  κύρια θέματα τα οδικά και τα αρδευτικά. Έγινε αναφορά στο ΒΟΑΚ όπου αποτελεί το κύριο θέμα για την Κρήτη.  
Το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ που περιλαμβάνει το οδικό δίκτυο Χανιά – Άγιος Νικόλαος
δεν εξαιρείται από τον αρχικό προϋπολογισμό. Βέβαια αρκετά εξαγγέλλουν για τον συγκεκριμένο τμήμα όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να γίνονται σχετικές κινήσεις.
Επίσης δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για το υπόλοιπο τμήμα που συμπεριλαμβάνει και την Ιεράπετρα , ενδεχομένως θα γίνει μια μελέτη βιωσιμότητας μας λέει η κ. Πετράκη.
Για τις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο τμήμα , ο υπουργός τοποθετήθηκε  τις υφιστάμενες μελέτες και στις βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες , ενώ αναφέρθηκε και σε νέες χαράξεις.
Η αντιπεριφερειάρχης μας λέει πως η θέση της αντιπεριφέρειας είναι ξεκάθαρη ως προς τα θέματα που προωθούν. Για εμάς είναι ικανοποιητικό το ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο ΒΟΑΚ να φτάσει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο , όμως μέλημα μας είναι να προωθήσουμε και το 2ο τμήμα .                                                        
Για τα προβλήματα της άρδευσης  δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αναφορά . Τα προγράμματα χρηματοδότησης δεν είναι διαθέσιμα ακόμα, εξετάζεται σοβαρά η υλοποίηση της μελέτης για τον προσαγωγό του Μύρτου ενώ γίνονται και συζητήσεις για τις λιμνοδεξαμενές  μιας και το κόστος τους είναι προσιτό.