Πάγκαλος: Σε αδιέξοδο οι συνταξιούχοι με συντάξεις πείνας

10:50 π.μ. - Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Παρ, 12/50/2024
Image: Πάγκαλος: Σε αδιέξοδο οι συνταξιούχοι με συντάξεις πείνας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου για τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Ο κ. Πάγκαλος, Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, τόσο στο θέμα των ίδιων των συντάξεων όσο και στο θέμα της υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, τα χρήματα της σύνταξης δεν φτάνουν για να ζήσουν οι συνταξιούχοι όλο το μήνα. Η αύξηση της τάξεως του 3% που δόθηκε δεν αποτελεί ουσιαστική βοήθεια. Αντίθετα η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης θα βοηθούσε πολύ.

Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα από τις συντάξεις αποτελεί το θέμα της υγείας, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι έχουν ανάγκη την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, με γιατρούς και υπηρεσίες κατάλληλες να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Αναφερόμενος στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο είπε ότι οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν και ότι οι Δήμαρχοι κάθε πόλης πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους και να ζητήσουν την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων του νομού.

Οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους παρά τις δυσκολίες μετακίνησής τους, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργία στις 17/4/2024.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ 

10:30 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10:30 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

10:30 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Είμαστε ξανά στον δρόμο όπως ήμασταν πρόσφατα στην Παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιουχικών σωματείων στο Ηράκλειο όλο, στο Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο   για την δημόσια και δωρεάν Υγεία , όπως σταθήκαμε και στεκόμαστε στο πλάι του Σητειακού λαού στον αγώνα του ενάντια στην επέλαση των μαύρων – “πράσινων” κορακιών των των ΑΠΕ.

Συνεχίζουμε δυναμικά!

Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, την δυστυχία που επέβαλαν στις πληρωμένες συντάξεις μας, που τις κατάντησαν προνοιακά βοηθήματα.

Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές  ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για όλα αυτά για να τα έχουμε δωρεάν. Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που λέει “όποιος έχει χρήματα θα ζει και όποιος όχι θα πεθαίνει” !

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν είμαστε “άλογα που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν” αλλά παλεύουμε ακούραστα για όλα όσα δικαιούμαστε!   

Δώστε τώρα τα πληρωμένα δώρα μας, αυξήσεις σε όλες μας τις συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας. Καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης. Ενσωματώστε την Προσωπική Διαφορά. Κάντε άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Καταργήστε κάθε ιδιωτικοποίηση στην υγεία.

Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας την ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στις Απεργιακές συγκεντρώσεις 10:30 στις Κεντρικές Πλατείες και των τριών πόλεων του νομού μας. 

Μόνο έτσι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έγιναν ανυπόφορα και έχουν τσακίσει την ζωή μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος. Ότι διαφορετικό είναι βούτυρο στο ψωμί τους και τους προτρέπει σε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος μας.

Δεν ξεχνάμε δεν θα συμβιβαστούμε δεν θα υποταχθούμε στην βαρβαρότητα τους.

Όλοι και όλες στον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.