Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες με Καρέζη, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη

9:55 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Παρ, 08/55/2024
Image: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες με Καρέζη, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη

Το αφιερωματικό βίντεο με τις πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου - Μεταξύ αυτών, η Μαίρη Χρονοπούλου και η Μάρθα Καραγιάννη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Φίνος Φιλμ εκμεταλλεύτηκε το πλούσιο αρχείο της, με μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες γυναικείες παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό σινεμά.

Το πρωί της 8ης Μαρτίου, η εταιρεία παραγωγής ανάρτησε στο Instagram το αφιερωματικό της βίντεο με σκηνές που πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Μάρθα Καραγιάννη, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκάκη και η Ζωή Λάσκαρη.

«Κάθε γυναίκα και μια ιστορία. Κάθε ρόλος, κάθε σκέψη και μια πινελιά στον καμβά της ζωής τους. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!» γράφει η λεζάντα.

Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από τις ταινίες: «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Εγωισμός», «Παράνομοι Πόθοι», «Το Κλωτσοσκούφι», «Μανταλένα», «Λόλα», «Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο», «Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν», «Ο Θάνατος θα Ξανάρθει», «Η Κυρά μας η Μαμμή», «Μια Ζωή την Έχουμε», «Στεφανία», «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Χαρτοπαίχτρα» και «Ο Ψεύτης».

protothema.gr