Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στην Ιεράπετρα

6:11 μ.μ. - Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
06:06 μ.μ. - Παρ, 09/11/2023
Image: Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στην Ιεράπετρα

Σάββατο 10 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία

hxonews

Ο Δήμος Ιεράπετρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου συνδιοργανώνει μαζί με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας και τους Φίλους Ποδηλάτου Ιεράπετρας τη «Γιορτή Ποδηλάτου» το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 στην Κεντρική Πλατεία της Ιεράπετρας. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με την ορθή χρήση του ποδηλάτου, από το μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας Χάρη Καστράντζα, ενώ θα ακολουθήσει ποδηλατάδα στην πόλη της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης:

«Ως Δημοτική αρχή προωθούμε τη χρήση του ποδηλάτου, καθώς αποτελεί μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή που συμβάλλει παράλληλα στην καλύτερη υγεία των ατόμων. 

Ενδεικτικό είναι ότι είμαστε από τους πρώτους Δήμους που εξασφάλισε χρηματοδότηση για 34 κοινόχρηστα ποδήλατα, τα οποία θα είναι στη διάθεση των δημοτών και επισκεπτών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ εξοπλίσαμε τις Υπηρεσίες του Δήμου με ηλεκτρικά ποδήλατα, ώστε να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους να επιτελούν γρηγορότερα την εργασία τους μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα.

Συγχρόνως, δημιουργούμε ποδηλατοδρόμους εντός της πόλης της Ιεράπετρας, προκειμένου να διευκολύνουμε την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον, το ποδήλατο να αποτελεί κύριο μέρος μεταφοράς για τους δημότες της Ιεράπετρας».

hxonews