Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τις απαγορεύσεις για τους ανήλικους ανεμβολίαστους: «Λάθος η ΚΥΑ που εκδόθηκε»

8:23 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021
08:09 μ.μ. - Δευ, 13/23/2021
Image: Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τις απαγορεύσεις για τους ανήλικους ανεμβολίαστους: «Λάθος η ΚΥΑ που εκδόθηκε»

Τι θα ισχύσει

Σε διόρθωση των κυβερνητικών μέτρων, όπως δημοσιεύτηκαν με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την είσοδο των ανεμβολίαστων ανηλίκων σε χώρους εστίασης αναγκάστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Σύμφωνα με την αρχική απόφαση τα μέτρα, που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού από 12 ετών και πάνω, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, προβλέπουν πως οι μη εμβολιασμένοι, μεταξύ αυτών και οι ανήλικοι, για να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης και ψυχαγωγίας (καταστήματα εστίασης κλπ) θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test έως 48 ώρες πριν, τα οποία θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, καθώς δεν προβλέπεται δωρεάν rapid test για μη εμβολιασμένους από δημόσιες δομές.

Ωστόσο, ο κ. Σκέρτσος επανήλθε σήμερα για να ανακοινώσει ότι στους κλειστούς χώρους της εστίασης ισχύουν τελικά τα ακόλουθα: «Λειτουργία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) καθώς και ανήλικους, ανεμβολίαστους, μη νοσήσαντες, με αρνητικό rapid test (ηλικίες 12-17) έως 48 ώρες πριν ή self test (ηλικίες 4-11) έως 24 ώρες πριν».

Έτσι, η κυβέρνηση παίρνει πίσω το μέτρο για τους ανηλίκους 12 ετών και άνω...

Πηγή : Tvxs