«Παίρνουν μπροστά» οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες αιγιαλών

8:39 π.μ. - Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017
08:06 π.μ. - Παρ, 30/39/2017
Image: «Παίρνουν μπροστά» οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες αιγιαλών

Μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE της ΟΤΕ Α.Ε. θα αρχίσουν να διεξάγονται οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοπρασίες απλής χρήσης αιγιαλού από το υπουργείο Οικονομικών

 
Ο γενικός διευθυντής της cosmoONE εξέφρασε την ικανοποίηση του και έκανε λόγο για «μεγιστοποίηση του οφέλους» που στο μέλλον θα καθιερώσει τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ως «βέλτιστη διαδικασία».
 
Μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE διεξάγονται από το Υπουργείο Οικονομικών, οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοπρασίες  για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού. Οι δημοπρασίες διεξάγονται φέτος πιλοτικά, ενώ στόχος του Υπουργείου είναι η επέκταση της χρήσης τους.
 
Ο γενικός διευθυντής της cosmoONE, Θανάσης Πετμεζάς, δήλωσε υπερήφανος για τη μέθοδο αυτή και υποστήριξε ότι η ψηφιακή εποχή ανοίγει τον δρόμο για να γίνου όλα «πιο αποδοτικά». Παράλληλα, εκτιμά ότι οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες στο μέλλον θα αποτελούν βέλτιστη πρακτική και επισημαίνει πως η κίνηση αυτή θα είναι «πάτημα» για να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς του δημοσίου.
 
«Η νέα ψηφιακή εποχή δημιουργεί νέα εργαλεία για να γίνονται όλα γρήγορα, απλά και αποδοτικά. Με τις ηλεκτρονικές πλειοδοτικές δημοπρασίες επιτυγχάνεται μεγιστοποίηση του οφέλους, ευκολία, αποτελεσματικότητα, πλήθος συμμετοχών, διαφάνεια και ταχύτητα στη διαπραγμάτευση των τιμών. Τα πλεονεκτήματα αυτά αναμένεται να καθιερώσουν τα επόμενα χρόνια τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ως βέλτιστη πρακτική. Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE. Οι λύσεις μας μπορούν να βοηθήσουν και άλλους φορείς του Δημοσίου να μπουν δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή».
 
 
 
Πηγή: thepressproject.gr