Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο: Όλα έτοιμα για το μαζικότερο των τελευταίων ετών

10:14 π.μ. - Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
10:03 π.μ. - Πέμ, 28/14/2024
Image: Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο: Όλα έτοιμα για το μαζικότερο των τελευταίων ετών

Για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών του Δήμου Ιεράπετρας προς το Σεληνάρι θα διατεθούν 7 λεωφορεία

Η Ιεράπετρα συμμετέχει μαζικά στο ΠΑΛΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα στην περίθαλψη. Όσες και όσοι έχουν την δυνατότητα, καλούνται να μετακινηθούν με τα ιδιωτικά τους οχήματα. Για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών του Δήμου Ιεράπετρας προς το Σεληνάρι θα διατεθούν 7 λεωφορεία για όσα άτομα δεν διαθέτουν την δυνατότητα μετακίνησης με Ι.Χ.

Για Ιεράπετρα:

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Ιεράπετρας. Η συγκέντρωση θα κατευθυνθεί με πορεία, που θα ξεκινήσει γύρω στις 10:30, προς τον Σταθμό Κ.Τ.Ε.Λ. Ιεράπετρας για την επιβίβαση στα λεωφορεία. Στις 11:00 αυστηρά τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Ιεράπετρα.

Για Κάτω Χωριό, Επισκοπή, Παχειά Άμμο, Καβούσι:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να βρίσκονται στην Στάση Κ.Τ.Ε.Λ. του Κάτω Χωριού, στην Στάση Κ.Τ.Ε.Λ. Επισκοπής και στην Στάση Κ.Τ.Ε.Λ. της Παχειάς Άμμου στις 11:00 το πρωί. Το λεωφορείο θα επιβιβάσει τους συγκεντρωμένους κι έπειτα θα αναχωρήσει προς το Σεληνάρι.

Για Φέρμα, Άγιο Ιωάννη, Κουτσουνάρι:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να βρίσκονται στην Στάση των Κ.Τ.Ε.Λ. στα Φέρμα (Εκκλησία Αγίων Πέτρου και Παύλου) στις 10:30 το πρωί.

Για Μακρύ Γιαλό, Κουτσουρά, Αχλιά, Σχινοκάψαλα, Άγιος Στέφανος:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να βρίσκονται στο Γήπεδο Κουτσουρά στις 9:45 το πρωί για την επιβίβαση στο λεωφορείο. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει αυστηρά στις 10.00 το πρωί από τον Κουτσουρά.

Τα λεωφορεία είναι μισθωμένα με εισφορές και συνδρομές από συλλόγους και πολίτες της πόλης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Ιεράπετρας, τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους εστίασης, τον Σύλλογο Φαρμακοποιών και την ΕΛΜΕ Λασιθίου, καθώς επίσης και τον Δήμο Ιεράπετρας, που θα μας διαθέσει το ένα απ΄ αυτά.

Αντιστεκόμαστε σθεναρά στην εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση,τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και νοσοκομείων που το απειλούν. Παλεύουμε για την άμεση και μόνιμη ενίσχυση δημόσιου συστήματος υγείας. Διεκδικούμε το δικαίωμα ΟΛΩΝ στην ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγειονομική περίθαλψη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

----------------------------------------------------

Λίγη ώρα πριν το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία μίλησε στον Ηχώ 99,8, ο κ. Γιάννης Φρυσούλης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Σητείας.

Όλα είναι έτοιμα στην Σητεία για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Σεληνάρι. Αξίζει να σημειωθεί πως θα αναχωρήσουν 8 ή 9 λεωφορεία για να μεταφέρουν όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες στο συλλαλητήριο. Ο κ. Φρυσούλης επισήμανε πως η συμμετοχή είναι άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα της Σητείας και αυτό έχει προκαλέσει έκπληξη σε όλους.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και οι τρεις πόλεις του νομού καθώς έχουμε κοινά αιτήματα αναφορικά με την λειτουργία των νοσοκομείων. Είναι πολύ συγκινητικό που είμαστε όλοι ενωμένοι, κάτι που δεν ήταν εφικτό παλιότερα.» Ο ίδιος υπογραμμίζει την σημασία να συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμά μας στην δωρεάν υγεία καθώς φαίνεται πως οδεύουμε προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας με την θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων.

-

Για το ίδιο θέμα μίλησε στον Ηχώ 99,8 και η κ. Μαρία Κτιστάκη από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, η οποία έκανε γνωστό πως χθες υπήρξε ένας καταιγισμός από ψηφίσματα και καλέσματα φορέων και συλλόγων. Τα εμπορικά καταστήματα της Ιεράπετρας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 09:00 έως τις 17:00 και όσον αφορά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ, έχει κλείσει σίγουρα το σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης. Η ίδια υποστηρίζει πως θα είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Λασιθίου.

Η κ. Κτιστάκη τονίζει πως το θέμα της υγείας είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να μας αφορά όλους. «Το ζήτημα δεν είναι να υπερασπιστείς μόνο το δικό σου νοσοκομείο, γιατί δεν κινδυνεύει μόνο αυτό, αλλά όλα τα νοσοκομεία της χώρας.» Αποτελεί γεγονός πως δεν θα μπορεί κανείς να βρει περίθαλψη πουθενά αν δεν πληρώσει, μιας και η υγεία γίνεται ιδιωτική και θα αφορά μόνο τους έχοντες.

Υπενθυμίζεται πως στις 10:30 θα αναχωρήσουν οι πολίτες από την κεντρική πλατεία με προορισμό τα ΚΤΕΛ για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, τα οποία φεύγουν στις 11:00. Ακόμη, από τα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την πόλη αλλά και από όσα ξεκίνησαν από Μακρύ Γιαλό θα πραγματοποιήθουν στάσεις σε χωριά προκειμένου να επιβιβαστούν άτομα και από εκεί. Η κ. Κτιστάκη κάνει έκκληση σε όσους χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους να εξυπηρετήσουν όσα άτομα είναι δυνατόν.

* Εξωτερική φωτογραφία από fb Γιώργου Προϊστάκη από προηγούμενο συλλαλητήριο για την υγεία στο Σεληνάρι το 2013