
Η κατανομή των υποψηφίων ανά περιφερειακή ενότητα, τα εξεταστικά κέντρα και το μήνυμα του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης
Χαρακτηρίζεται ως μία μάχη, την πρώτη για τους περισσότερους από εμάς. Δεν είναι, όμως, ο πόλεμος και, σίγουρα, δεν καθορίζει όλη τη ζωή μας. Όπως και να έχει, είναι πλέον θέμα ωρών η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και η αγωνία χτυπάει «κόκκινο».Στην Κρήτη, διαγωνίζονται 6788 υποψήφιοι, 3601 στο Ηράκλειο, 1643 στα Χανιά, 862 στο Ρέθυμνο και 682 στο Λασίθι.Όσο αφορά στα εξεταστικά κέντρα, θα λειτουργήσουν 64 στα Γενικά Λύκεια και 5 ειδικά ενώ στα ΕΠΑΛ θα δεχτούν υποψηφίους 11 εξεταστικά κέντρα και 2 ειδικά.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, τονίζει πως όλα είναι έτοιμα, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνεργασία με τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα έχουν στελεχωθεί ενώ έχουν γίνει τα απαραίτητα τεχνικά τεστ για να διαπιστωθεί πως όλα κυλούν ομαλά όσο αφορά στη μετάδοση των θεμάτων. Κάνει λόγο για μία καλώς εννοούμενη ρουτίνα εργασιών, η οποία δίνει κάθε χρόνο εξαιρετικό αποτέλεσμα.Παράλληλα, σε συνεργασία με τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Κρήτης λειτουργούν και φέτος τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης, ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός.
Πανελλαδικές εξετάσεις: Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψήφιους και τις οικογένειες τους
Ο κ. Καρτσωνάκης συνιστά ηρεμία, τονίζει πως η οικογένεια πρέπει να στηρίζει τους υποψηφίους. Αναφέρει πως δε χρειάζεται να έχουν άγχος την ώρα της εξέτασης και όταν φεύγουν από το εξεταστικό κέντρο να αφήνουν πίσω τους το μάθημα που έδωσαν και να εστιάζουν σε αυτό που έχουν μπροστά τους. Εύχεται, στη συνέχεια, να απολαύσουν το καλοκαίρι τους!
Οι υποψήφιοι στην ΚρήτηΑναλυτικά, δείτε τον αριθμό των υποψηφίων στην Κρήτη

Τα εξεταστικά κέντραΟ καταμερισμός των εξεταστικών κέντρων έχει ως εξής:

cretalive.gr