Πανελλαδικές: Κείμενο για την παιδεία το θέμα της Γλώσσας για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων

10:20 π.μ. - Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018
10:08 π.μ. - Δευ, 06/20/2018
Image: Πανελλαδικές: Κείμενο για την παιδεία το θέμα της Γλώσσας για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων

Το κείμενο του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση δημοσιεύθηκε το 2009 σε εφημερίδα

Σε ένα κείμενο του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιο των Γενικών Λυκείων στις φετινές Πανελλαδικές.
 
 
 
Το κείμενο με τις δύο αυτές θεματικές δημοσιεύθηκε το 2009 στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.
 
 
Η εξεταστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί για τα Γενικά Λύκεια στις 19 Ιουνίου προκειμένου μετά να εξετασθούν τα ειδικά μαθήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου.
 
Την Πέμπτη στην «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για το κείμενο του καθηγητή Ιστορίας Yuval Noah Harari. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου», με τους υποψηφίους να καλούνται να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα. 
 
Επίσης εξετάστηκαν σε κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίουςτων Επαγγελματικών Λυκείων. Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014. Οι υποψήφιοι έκριναν τα θέματα ως κατανοητά, δημοφιλή και από τα αποκαλούμενα ως «sοs», ωστόσο κάποιες ερωτήσεις ήταν απαιτητικές, όπως είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι υποψήφιοι.
 
 
protothema.gr