Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής σε 454 τμήματα ΑΕΙ

12:53 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024
12:07 μ.μ. - Τετ, 10/53/2024
Image: Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής σε 454 τμήματα ΑΕΙ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Πανελλήνιες 2024

Να τονιστεί πως κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αρχικά να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δηλώνοντας τις προσωρινές τους προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρούν στην οριστικοποίησή του μέσω της τελικής υποβολής του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου), μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές, που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές ή Τμήματα των Πανεπιστημίων στις Πανελλαδικές 2024.

Πανελλήνιες 2024: Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για φέτος σε 454 τμήματα

είτε τον πίνακα με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής ΕΔΩ

Πανελλήνιες 2024: Πώς υπολογίζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα θέτει ως ΕΒΕ ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4), του επιστημονικού πεδίου του υποψηφίου [ΜΟ=ΜΕΜ1+ΜΕΜ2+ΜΕΜ3+ΜΕΜ4)/4]

Το υπουργείο καθορίζει το εύρος για το ποσοστό Χ%.

Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίστηκαν οι τιμές 0,80 και 1,20, αντιστοίχως.

Ως συντελεστής της ΕΒΕ μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της ΕΒΕ εισήχθη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση.

Πηγή: iefimerida.gr