Πανελλήνιες 2017: Προτεινόμενο θέμα Φυσικής

12:30 π.μ. - Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
12:05 π.μ. - Τρί, 16/30/2017
Image: Πανελλήνιες 2017: Προτεινόμενο θέμα Φυσικής

Από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 – Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ. Προτεινόμενο θέμα ΦΥΣΙΚΉΣ ομάδας προσανατολισμού. Δείτε παρακάτω το αρχείο pdf  με το θέμα και τη λύση του προβλήματος.
Επιπλέον, σημαντικές πληροφορίες λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις δίνει προς τους μαθητές ο καθηγητής του Φροντιστηρίου ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ κ. Μάρκος Άρχων. Ανέφερε ότι  όσοι επιθυμούν να δηλώσουν  στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να κάνουν αίτηση  μέχρι τις 19 Μαΐου.  Την αίτηση αυτή θα πρέπει να την κάνουν και οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι για τις στρατιωτικές σχολές  που μετέχουν στις πανελλαδικές και  με το 10%. 
Επίσης θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι για τα ΤΕΦΑΑ να ενδιαφερθούν να ενημερωθούν για το πότε θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην   επιτροπή υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας . Τα σχολεία ενημερώνουν σχετικά τους μαθητές.  
 
Ο κ. Άρχων μίλησε ακόμη για  το μάθημα της Φυσικής επισημαίνοντας  ότι  τα σχήματα που είναι σημαντικά για την λύση μιας άσκησης θα πρέπει οι μαθητές να τα  κάνουν με στυλό και όχι με μολύβι όπως γινόταν παλαιότερα. Επιπλέον εάν η τελική πράξη σε μια άσκηση είναι λάθος -εφόσον όλη η διαδικασία  για τη λύση έχει γίνει κανονικά- αυτό βαθμολογείται με ένα μόριο πλην , μόριο όχι βαθμό διευκρίνισε. Η καλή  εικόνα του γραπτού παίζει πάντα μεγάλο ρόλο και αυτό το λαμβάνουν υπόψη  οι διορθωτές.  
Ση συνέχεια ο κ. Άρχων έδωσε χρήσιμες  πληροφορίες για τους μαθητές που έχουν δυσλεξία σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουν 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Άρχων: