Πανελλήνιες 2019: Κλείνουν τα σχολεία, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

3:08 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019
03:05 μ.μ. - Τετ, 29/08/2019
Image: Πανελλήνιες 2019: Κλείνουν τα σχολεία, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα - Το πρόγραμμα

Τελευταίο κουδούνι στα σχολεία, καθώς ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 το διδακτικό έτος 2018−2019 για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.
 
Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις πανελλήνιες 2019 που θα ξεκινήσουν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας για τα Επαγγελματικά και τα Γενικά Λύκεια, στις 6 και 7 Ιουνίου 2019.
 
Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:
 
10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
 
 
Στη συνεχεία, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.
 
 
Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις πανελλήνιες 2019 ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
 
newsbeast.gr