Πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Σητείας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

9:38 π.μ. - Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Τετ, 22/38/2023
Image: Πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Σητείας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄ μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως Σητείας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄ μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 7:00΄ π.μ., θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της σεπτής εικόνος και των ιερών λειψάνων της Αγίας που φυλάσσονται στον πανηγυρίζοντα ναό, μέσω των κεντρικών οδών Γ. Αρκαδίου, Ν. Πολυχρονίδου, Ι. Σακκαδάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ν. Καζαντζάκη και Γ. Αρκαδίου, ενώ τιμές θα αποδώσουν στρατιωτικό άγημα της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου και η Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας.

Παρακαλούνται οι Αρχές και ο ευσεβής λαός της πόλεως να μετάσχουν στην πανήγυρη και να λάβουν την ευλογία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας

του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας