Πανταζής: Ελλιπής ενημέρωση και ανακρίβειες από την αντιδήμαρχο για τις σχολικές καθαρίστριες

11:52 π.μ. - Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Δευ, 01/52/2020
Image: Πανταζής: Ελλιπής ενημέρωση και ανακρίβειες από την αντιδήμαρχο για τις σχολικές καθαρίστριες

Τι απαντά η πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής Μ. Ρουμελιωτάκη

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων ένα θέμα που ανακύπτει είναι αυτό του σχολαστικού  καθαρισμού των αιθουσών και άλλων κοινόχρηστων χώρων λόγω κορωνοϊού. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής με αφορμή και δηλώσεις της αντιδημάρχου και προέδρου της δημοτικής σχολικής επιτροπής α/βαθμιας κας  Μαρίας Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι με απόφαση αρμόδιων  Υπουργείων, εγκρίθηκε με ημερομηνία 27 Μαϊου  πρόσθετη χρηματοδότηση για το έργο των σχολικών καθαριστριών κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Η πρόσθετη χρηματοδότηση εγκρίθηκε λόγω των αυξημένων αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων που  προκύπτουν από την επαναλειτουργία τους και τη λήψη μέτρων  για  αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Την απόφαση  τόσο η κα Ρουμελιωτάκη φαίνεται ότι δεν την γνωρίζει.  Ούτε όμως και η αντιδήμαρχος κα Χ.Χατσημαρκάκη  με την οποία μίλησε την περασμένη Παρασκευή προτρέποντας την  να εξετάσει το θέμα.  Ο κ. Πανταζής είπε ακόμη πως καθώς κάθε  χρηματοδότηση  περνά από μια διαδικασία για να φτάσουν τα χρήματα στους τελικούς αποδέκτες και τέλος διευκρίνισε ότι δεν θέτει θέμα  για  εάν τα σχολεία είναι καθαρά αλλά με το πως θα πληρωθούν οι καθαρίστριες για τις επιπλέον ώρες εργασίας τους.

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής από τη δική της πλευρά απάντησε ότι υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο το οποίο ενημέρωσε  για  μια  χρηματοδότηση  όλων των δήμων για το θέμα των καθαριστριών. Ωστόσο  όμως στον δήμο ή τη σχολική επιτροπή δεν έχει φτάσει μέχρι την Παρασκευή κάποιο επίσημο έγγραφο για έκτακτη χρηματοδότηση  και λεπτομέρειες για το ποιο ποσό θα διατεθεί. Όταν ενημερωθούμε επίσημα θα κάνουμε τις ενέργειες  που απαιτούνται. Προς το παρόν οι  καθαρίστριες δεν δουλεύουν παραπάνω ώρες.  Εάν χρειαστεί να δουλέψουν παραπάνω ώρες αυτό θα το δούμε. Θα γίνουν και οι σχετικές ενέργειες σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο οικονομικών κα Χατζημαρκάκη Σε κάθε περίπτωση τα σχολεία είναι καθαρά και θα καταβάλλεται κάθε μέρα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με ασφάλεια τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.

Να σημειωθεί ότι σε νεότερη επικοινωνία της αντιδημάρχου κας Ρουμελιωτάκη με τον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι αργά την Παρασκευή έλαβαν έγγραφο από το Υπουργείο σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση ωστόσο και πάλι δεν διευκρινίζονται αρκετά θέματα ούτε τι ποσό θα λάβει ο δήμος Ιεράπετρας. Η χρηματοδότηση αφορά όλους τους δήμους. Ένα θέμα πάντως που διευκρινίζεται είναι ότι τα χρήματα θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές και όχι στους δήμους. Αναμένεται το ποσό που θα διατεθεί για τον δήμο Ιεράπετρας  καθώς και άλλες διευκρινιστικές εγκύκλιοι, ανέφερε.