Πανταζής για ΒΟΑΚ: Χωρίς αποτέλεσμα οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής

7:27 π.μ. - Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Δευ, 07/27/2021
Image: Πανταζής για ΒΟΑΚ: Χωρίς αποτέλεσμα οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής

Να πάρουν θέση για τα διόδια

Άργησε αλλά το κατάλαβε η δημοτική αρχή Καλαντζάκη ότι οι θετικές εξελίξεις στο θέμα του ΒΟΑΚ δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο την Ιεράπετρα. Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή κινείται με προχειρότητα και αμηχανία στο θέμα του ΒΟΑΚ και προσπαθεί να πείσει ότι το έχει σε προτεραιότητα. Πριν από λίγους μήνες που είχαμε αναδείξει ξανά το θέμα, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει, μας έλεγε ότι ο ΒΟΑΚ χρειάζεται συνεργασίες. Για να φτάσει στο σήμερα και μετά τις εξαγγελίες του Υπουργείου υποδομών και μεταφορών, να παίρνει το αεροπλάνο και να προσπαθεί να φτάσει στα γραφεία του Υπουργείου το συντομότερο δυνατόν. Αυτό δείχνει και επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την δυσχερή θέση της Ιεράπετρας, τον πανικό που έχει περιέλθει η δημοτική αρχή αλλά και την καθυστέρηση της διαχείρισης του θέματος. Η μόνη έγνοια τους, να βγουν για άλλη μια φορά σε μια πολυπόθητη φωτογραφία για να δείξουν τάχα μου δήθεν ότι το θέμα το έχουν σε προτεραιότητα. Τους διαφεύγει προφανώς ότι είναι δημοτική αρχή επτά χρόνια τώρα και οι προτεραιότητες που επικαλούνται δεν έφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Είναι ανεπίτρεπτο να εξαγγέλλεται ο σχεδιασμός, το χρονοδιάγραμμα και η χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ για συγκεκριμένα τμήματα στην υπόλοιπη Κρήτη και σε ότι έχει σχέση με τα χωροταξικά όρια του Δήμου Ιεράπετρας να τίθεται μετά από τόσα χρόνια σε αμφισβήτηση , ακόμη και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου. Οι ελάχιστες συναντήσεις του δήμαρχου Ιεράπετρας έως τώρα, δεν έχουν φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα παρά μόνο αυτό του εμπαιγμού των Γεραπετριτών που συνειδητοποιούν ότι ο ΒΟΑΚ για τα τμήματα της Ιεράπετρας είναι άπιαστο όνειρο.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό, που δεν μας έχει ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή Καλαντζάκη μιας και η θεματική ατζέντα για τον ΒΟΑΚ είναι άγνωστη λέξη για αυτούς, ποια η θέση της δημοτικής αρχής για τους σταθμούς διοδίων που προβλέπονται να εγκατασταθούν σε τμήματα του ΒΟΑΚ. Σταθμοί που θα μετατρέψουν την επιλογή της Ιεράπετρας από έναν Δήμο τουριστικής, αγροτικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης και επενδύσεων, σε ένα Δήμο που για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης θα έχεις πληρώσει ένα δυσβάσταχτο κόστος.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ έχει θέσει το θέμα του ΒΟΑΚ ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας και ενημερώνει πάντα τους δημότες της Ιεράπετρας για τις δυσάρεστες εξελίξεις που επικρατούν για άλλη μια φορά. Καλεί τον δήμαρχο Ιεράπετρας να μεριμνήσει για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο επιτέλους ότι η Ιεράπετρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Το θέμα του ΒΟΑΚ χρήζει μιας άλλης άμεσης αντιμετώπισης, με γνώμονα το συμφέρων του Λασιθίου και όχι άλλα να λέμε την μια φορά και άλλα την άλλη, (βλέπε περίπτωση Καβουσίου).

Πρέπει με στοχευμένα και σταθερά βήματα, με συνεργασίες να ανταποκριθούμε στις νέες αρνητικές συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου. Τους Γεραπετρίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι συναντήσεις χωρίς αποτέλεσμα ούτε αν στον καφέ είχε κουλουράκι.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση των μελετών που είναι σε εκκρεμότητα, η διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου μέχρι και την Σητεία για να μπορέσει να μπει σε τροχιά υλοποίησης τα επόμενα χρόνια και να θεωρείται ένα ώριμο έργο για δημοπράτηση.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν εκεί στον δήμο Ιεράπετρας, ότι δεν μπορεί συνεχώς η Ιεράπετρα να είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης.

Μένουμε κοντά στους δημότες, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ