Πανταζής: Η εύκολη λύση ήταν το κουτσούρεμα του δέντρου

10:04 π.μ. - Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Τρί, 29/04/2020
Image: Πανταζής: Η εύκολη λύση ήταν το κουτσούρεμα του δέντρου

Χρησιμοποιούν την υπηρεσία πρασίνου κατά το δοκούν

Τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την κοπή δέντρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας αναλύει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής . Όπως είπε άποψή τους είναι ότι για την απομάκρυνση, κοπή δέντρων θα πρέπει να εξαντλούνται όλες οι πιθανότητες διατήρησής τους και εάν τελικά αυτό κριθεί αναγκαίο, να γίνεται με νόμιμο τρόπο και να υπάρχει μέριμνα για αντικατάσταση. Σε ότι αφορά το δέντρο στο 2ο Δημοτικό θα μπορούσε να γίνει μια διαμόρφωση του λάκκου φύτευσης , να γίνει ένα παγκάκι που θα λειτουργούσε με τρόπο τέτοιο ώστε τα παιδιά να μην κινδυνεύουν από τυχόν πτώση των καρπών. Η εύκολη λύση ήταν η κοπή. Ότι έγινε, έγινε βιαστικά, πρόχειρα και χωρίς αισθητική, είπε ο κ. Πανταζής.

Επεσήμανε ότι η εισήγηση της υπηρεσίας πρασίνου μπορεί να ήταν σε αυτή την κατεύθυνση ωστόσο όμως στην περίπτωση της κοπής δέντρων στην πλατεία δεν ελήφθη υπόψη η εισήγησή της να παραμείνουν κάποια δέντρα όπως άλλωστε αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται λοιπόν πως χρησιμοποιείται η υπηρεσία κατά το δοκούν, σημείωσε.

Τέλος αναφέρθηκε στην άποψη που εξέφρασε μέλος της παράταξής τους που με αφορμή το παραπάνω θέμα πρότεινε την παραίτηση της αντιδημάρχου κας Ρουμελιωτάκη , λέγοντας ότι ο κ. Μ. Λιαπάκης είναι και αυτός εκλεγμένος ( στη δημοτική κοινότητα Ιεράπετρας) ο οποίος εξέφρασε την διαφορετική του άποψη για την κοπή του δέντρου.