Πανταζής: Μουσικό Γυμνάσιο και Σχολή Φυσικοθεραπείας το μεγάλο στοίχημα για την Ιεράπετρα

11:19 π.μ. - Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Παρ, 15/19/2020
Image: Πανταζής: Μουσικό Γυμνάσιο και Σχολή Φυσικοθεραπείας το μεγάλο στοίχημα για την Ιεράπετρα

Ο επικεφαλής της παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" στον Ηχώ 99,8

Από τον διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου κ. Α. Χατζημανώλη ενημερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημοτικές παρατάξεις της Ιεράπετρας σχετικά με το πως λειτουργεί και ποιες οι ιδιαιτερότητες φοίτησης σε ένα τέτοιο σχολείο. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας κ. Π. Σαρρή.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως στόχος είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι η λειτουργία του σχολείου είναι υπόθεση όλων μας. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς τις κτιριακές υποδομές, διότι πέρυσι το σχολείο δεν ήταν έτοιμο. Πλέον, έγιναν αναγκαίες παρεμβάσεις, είναι ένα σύγχρονο σχολείο ωστόσο απομένουν να γίνουν κάποιες ακόμη εργασίες και θα πιέσουμε από πλευράς μας στην κατεύθυνση αυτή. Πάντως μέχρι να πέσουν οι υπογραφές από το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία του σχολείου, θα είμαστε ανήσυχοι. Εδώ λοιπόν οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν και να προτρέψουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο Μουσικό σχολείο. Τα παιδιά διδάσκονται τα μαθήματα γενικής παιδείας και επιπλέον μαθήματα μουσικής. Παρέχεται η δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο, από όλο το νομό και η σίτιση των παιδιών. Με στόχο να ενημερωθούν γονείς και μαθητές ως παράταξη δημιουργήσαμε ένα ραδιοφωνικό σποτ που ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει στην ενημέρωση σε επίπεδο Λασιθίου.

Στη συνέχεια ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στο Τμήμα Φυσικοθεραπεία η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί , σημείωσε ότι για να λειτουργήσει θα πρέπει να είναι βιώσιμο και αυτό να αποδειχθεί με στοιχεία. Έχει δοθεί μια άτυπη, όπως φαίνεται, παράταση στην κατάθεση φακέλων για τμήματα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους όπως αυτό της Ιεράπετρας. Στο μεταξύ όμως θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το τμήμα. Δυστυχώς δεν φαίνεται το θέμα να είναι σε προτεραιότητα και η απάντηση του Δημάρχου σε ερώτηση της παράταξής μας για τις επαφές και την πορεία της προσπάθειας που γίνεται, δεν ήταν ικανοποιητική. Τη Δευτέρα θα γίνει συνεδρίαση της επιτροπής παιδείας οπότε όλα αυτά θα τεθούν στη συζήτηση που θα γίνει, τόνισε ο κ. Πανταζής.

Τέλος ο κ Πανταζής αναφέρθηκε στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου και τη μη εκπροσώπηση της Ιεράπετρας.