Πανταζής: Παράνομη η κοπή δέντρων στην πλατεία - Λουτσέτης: Κάναμε ότι προβλέπει η μελέτη

11:39 π.μ. - Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020
11:01 π.μ. - Πέμ, 16/39/2020

Στον Ηχώ 99,8 οι Β. Μπινιχάκης, Α. Πανταζής, Μ. Λουτσέτης και Ε. Βλάσση για την αποψίλωση των δέντρων στην πλατεία της Ιεράπετρας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κοπή δέντρων στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα ανάπλασης με έμφαση στο παρκάκι. Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με έντονες συζητήσεις και τοποθετήσεις. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι θα γίνει αντικατάσταση των δέντρων οπότε δεν θα πρέπει να γίνεται λόγος για κοπή δέντρων. Πρόσθεσε ότι ως Εμπορικός σύλλογος (του οποίου σημειωτέων είναι πρόεδρος) συμφωνούν με τις εργασίες αυτές καθώς οι ρίζες των δέντρων είχαν σηκώσει τις πλάκες του πεζόδρομου και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν δημιουργήσει προβλήματα και στα ίδια τα καταστήματα.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Αργύρης Πανταζής Επικεφαλής παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" αναφέρθηκε σε τμήματα που περιλαμβάνονται στην τεχνική έκθεση πρασίνου σχετικά με τον σχεδιασμό για τα δέντρα και τους θάμνους τόσο στην πλατεία όσο και στο παρκάκι, σχολιάζοντας πως άλλα ψηφίζονται στο δημοτικό συμβούλιο και τελικά άλλα εφαρμόζονται.

hxonews

Έκανε αναφορά για λάθη και ψέματα εκ μέρους του Δημάρχου σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος λειτουργεί με μια λογική αποφασίζουμε και διατάζουμε παρακάμπτοντας αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Σημείωσε δε πως ως παράταξη δεν επιθυμούν να εμποδίσουν ένα έργο που θα δώσει πνοή στην Ιεράπετρα όμως θα πρέπει να εφαρμόζονται όσα έχουν αποφασιστεί. Δεν συμφωνούν σε πράγματα μη σύννομα για τα οποία το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει λάβει απόφαση, επεσήμανε ο κ. Πανταζής ανάμεσα σε άλλα.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή:

Από την πλευρά του ο κ. Μάνος Λουτσέτης πρώην αντιδήμαρχος νυν σύμβουλος του Δημάρχου ανέφερε ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πανταζής είναι ένα παράρτημα της μελέτης που έγινε. Η μελέτη συνολικά εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα αλλά και λύσεις για το ζήτημα με το πράσινο. Πρόσθεσε πως τα δέντρα στην πλατεία , πολλά από τα οποία προκαλούν προβλήματα, εν δυνάμει όλα θα απομακρυνθούν κάποια στιγμή. Θα γίνει αντικατάσταση από άλλα σύμφωνα με τη μελέτη και η προσπάθεια είναι να αντικατασταθούν με μεγάλα δέντρα. Πρόσθεσε πως παραμένουν τα δέντρα στο παρκάκι εκτός από κάποιους θάμνους που θα απομακρυνθούν.

Σε άλλο σημείο ο κ. Λουτσέτης είπε ότι διαπιστώνεται πως σε κάποια καταστήματα και κάποιες ιδιοκτησίες δεν έχουν αποχέτευση οπότε τώρα που θα γίνουν εργασίες δεν αποκλείεται να γίνει ένας αγωγός για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Λουτσέτη:

Η επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Ιεράπετρα κα Ελένη Βλάσση ανέφερε ότι όταν έγινε η παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης δεν περιλαμβανόταν στην μακέτα η κοπή δέντρων στο σημείο τουλάχιστον όπου έγινε χθες η κοπή. Ωστόσο ως παράταξη τότε είχαν επισημάνει πως εάν χρειαστεί να κοπούν δέντρα και σε άλλα σημεία θα έπρεπε έγκαιρα να προβλέψουν για αυτό. Μάλιστα είχε προτείνει τότε να τοποθετηθούν κοντά στην Αστυνομία αιωνόβιες ελιές ως σημείο αναφοράς και εκκίνησης μιας τουριστικής διαδρομής. Επίσης είχαν κατατεθεί και άλλες προτάσεις για τη μη κοπή των δέντρων. Είχε ειπωθεί μάλιστα να γίνει ένα άλλο συμβούλιο όπου αρμόδιοι θα κατέθεταν τις προτάσεις τους. Δεν έγινε κάτι από όλα αυτά ούτε σε επόμενη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για αλλαγές στη μακέτα. Τελικά φτάσαμε στο σήμερα οπότε κόπηκαν δέντρα τα οποία δεν ήταν στον σχεδιασμό, σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Βλάσση.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Βλάσση: