Πανταζής: Χάσαμε όλες τις γαλάζιες σημαίες από τον Δήμο Ιεράπετρας

7:57 π.μ. - Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020
07:08 π.μ. - Δευ, 24/57/2020
Image: Πανταζής: Χάσαμε όλες τις γαλάζιες σημαίες από τον Δήμο Ιεράπετρας

Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την απώλεια των γαλάζιων σημαιών από όλες τις δημοτικές παραλίες της Ιεράπετρας

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται το θέμα των γαλάζιων σημαιών στον δήμο Ιεράπετρας. Μετά τον Αυγουστιάτικο έλεγχο που διενεργήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, αρμόδιο φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για την υλοποίηση και την ορθή εφαρμογή του Διεθνούς προγράμματος <<Γαλάζια Σημαία>> ο δήμος Ιεράπετρας με μια λογική κουτοπονηριάς ‘’πιάστηκε στην φάκα’’. Τα αποτελέσματα του ελέγχου στις δημοτικές παραλίες έδειξαν σοβαρές απώλειες και αστοχία εφαρμογής του προγράμματος και ανάγκασαν τον δήμο Ιεράπετρας να υποστείλει τις Γαλάζιες Σημαίες για το έτος 2020 που είχαν τοποθετηθεί στους ιστούς. Ενώ η δημοτική αρχή είχε αρκετό χρόνο μπροστά της δεν κατάφερε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις παρόλα αυτά προχώρησε για λόγους επικοινωνιακούς στην ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών.

Οι σοβαρές απώλειες και η αστοχία υλοποίησης του προγράμματος με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, βαραίνει εξ’ολοκλήρου τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν την αρχική πρόθεση να κατοχυρώσουμε σε οκτώ παραλίες τις γαλάζιες σημαίες για τον δήμο μας, λογάριαζαν χωρίς τον ‘’ξενοδόχο’’. Ο ξενοδόχος δεν είναι άλλος από το διαχειριστικό τους ανάστημα που ενώ έβαλαν τον πήχη ψηλά, τον πέρασαν από κάτω.

Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει (δείτε εδώ) την σοβαρότητα και την αναγκαιότητα της απόκτησης διεθνών πιστοποιήσεων αλλά και τις δυσκολίες εφαρμογής που έχει το πρόγραμμα για τις Γαλάζιες Σημαίες. Ενώ σε άλλους δήμους καταφέρνουν συνεχώς την κατοχύρωση νέων παραλιών με Γαλάζιες Σημαίες, ο δήμος Ιεράπετρας με την παρούσα δημοτική αρχή χάνει για άλλη μια φορά τις Γαλάζιες Σημαίες που κατοχύρωσε για την φετινή χρονιά. Με την τακτική της δημοτικής αρχής ο δήμος Ιεράπετρας χάνει την αξιοπιστία του και λειτουργεί έχοντας την εντύπωση ότι θα είμασταν στο απυρόβλητο και ο έλεγχος δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ιεράπετρα.

Βασική προϋπόθεση για να κατοχυρώσεις την διεθνή πιστοποίηση που είναι ένα σημαντικό τουριστικό πλεονέκτημα και μεγάλο αβαντάζ για τον τόπο μας, είναι η καθαρότητα των υδάτων στις παραλίες του δήμου μας. Πλεονέκτημα που το έχουμε εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς, ιδιαίτερα με την δημοτική αρχή Καλανζάκη μένει παντελώς αναξιοποίητο, την στιγμή που άλλοι παραθαλάσσιοι δήμοι το έχουν αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα.

Μετά το ράβε ξήλωνε της κεντρικής πλατείας στην Ιεράπετρα, έργο που θα είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου ενώ ακόμα και σήμερα οι εργασίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς με το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί, έχουμε και το ‘’ανέβα κατέβα’’ στις γαλάζιες σημαίες των δημοτικών παραλιών στον δήμο μας.

Είναι τραγικό μετά από έξι ολόκληρα χρόνια διοίκησης στον δήμο, της δημοτικής αρχής Καλαντζάκη σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική χρονιά για τον τουρισμό, να προκύπτουν σοβαρά εσωτερικά θέματα διαχείρισης, με αποτέλεσμα ο δήμος Ιεράπετρας να χάνει τελικά όλες τις γαλάζιες σημαίες από τις δημοτικές παραλίες του.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, τους διαβεβαιώνει ότι θα ασκήσει με δεδομένες τις αρμοδιότητες της, την απαιτούμενη πίεση στην παρούσα δημοτική αρχή έτσι ώστε για τα επόμενα χρόνια η Ιεράπετρα να ανακτήσει όλο το ‘’χαμένο έδαφος’’ που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια. ‘’Βάζει πλάτη’’ και αναδεικνύει ζητήματα που έχουν σχέση με το τουριστικό κλάδο, με σκοπό την άμεση ανατροπή και την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Σε αυτόν το αγώνα δεν περισσεύει κανένας.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής ολοένα και πληθαίνουν, δυστυχώς με αρνητικό αντίκτυπο στους επαγγελματίες του τουρισμού, στους επισκέπτες και τους κατοίκους της κατά τα άλλα όμορφης πόλης μας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι αδυνατεί να χειριστεί την καθημερινότητα αλλά και σύνθετα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας.

Κλείνοντας, αναφέρουμε ότι μένουμε κοντά στους δημότες μας, εργαζόμαστε για αυτούς, επιδιώκουμε πάντα με σοβαρότητα στην σωστή προσέγγιση των ζητημάτων που προκύπτουν, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, αφήνοντας στην άκρη το προσωπικό μας συμφέρον.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 24/08/2020

Προς: Ένωση Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης

-Σύλλογος Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας

- Εμπορικό & Επαγγελματικό σύλλογο Κουτσουρά Ανάληψης- Μακρύ Γιαλού.

- Εμπορικό σύλλογο Ιεράπετρας

Κοιν: MME