Παντελάκης: "Νιώθω καπελωμένος"

11:32 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016
11:06 π.μ. - Τετ, 22/32/2016
Image: Παντελάκης: "Νιώθω καπελωμένος"

Ηχηρό να είναι το παρόν απόψε στη συναυλία. Παράπονα για αποκλεισμούς.

«Η Ελπίδα είναι εδώ». «Η ελπίδα είμαστε εμείς, η ελπίδα είσαστε εσείς». Αυτό είναι το μότο της μεγάλης αποψινής συναυλία στο Μισεδάκειο, για τους πυρόπληκτους της Ιεράπετρας, τους οποίους το κράτος εγκαταλείπει σαν Πόντιος Πιλάτος, οχυρωμένο πίσω από τις τυπικές διαδικασίες που αποκλείουν την ενίσχυση και την αποζημίωση των Γεραπετριτών παραγωγών. 
 
Αξίζει να σημειωθεί  ότι αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Απριλίου,  στην προσπάθεια να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες και να ανακουφιστούν οι 106 πυρόπληκτοι έγινε αρχικά ο ραδιομαραθώνιος στον Ηχώ. Έπειτα συστάθηκε 9μελής επιτροπή η οποία διαχειρίστηκε το ποσό των 25.000€, το οποίο συγκεντρώθηκε. Η επιτροπή μοίρασε το ποσό αυτό με αντικειμενικά κριτήρια.
 
 Η σημερινή συναυλία γίνεται πάλι  για την ενίσχυση των ανθρώπων αυτών με πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Μπορεί  οι πρωτοβουλίες της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α να είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δε θα πρέπει να αγνοούν πρωταγωνιστές της συλλογικής προσπάθειας. Πάνω σ’ αυτό ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτους, στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι από τους πυρόπληκτους, ο κ. Παντελάκης μιλώντας στον Ηχώ είπε ότι αισθάνεται ότι καπελώνεται. Μπορεί  οι πρωτοβουλίες της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α να είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δε θα πρέπει να αγνοούν πρωταγωνιστές  της συλλογικής προσπάθειας. 

Ακόμα μας ενημέρωσε ο κ. Παντελάκης ότι πριν από λίγο αποχώρησε από την επιτροπή.

Εικόνα από τους πυροσβέστες στην πυρκαγιά της 21ης Απρίλη

Συνέντευξη