Πάνω από 1.000.000 ευρώ μας κοστίζει το ράβε ξήλωνε στην πλατεία Ιεράπετρας

11:35 π.μ. - Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
11:01 π.μ. - Παρ, 22/35/2021

Δεν θα παραλάβουμε κανένα έργο στην πλατεία αν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές από τους εργολάβους δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Εμμ. Γεωργαλάκης

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια σε πολίτες και επαγγελματίες για την κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας με αφορμή από τη μια τα έργα από εταιρία κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη τα έργα ανάπλασης από άλλο εργολάβο που δεν έχουν ολοκληρωθεί και παρόλα αυτά ήδη παρουσιάζεται καθίζηση σε κάποια σημεία μετά και τα έργα για την ανακατασκευή της.

hxonews
hxonews
hxonews

Η πρόσβαση στα καταστήματα που άνοιξαν μετά από τόσο καιρό καθώς ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας, γίνεται μετά δυσκολίας. Οι πολίτες που κατεβαίνουν για τα ψώνια τους ή για να κάνουν μια βόλτα δυσκολεύονται να περπατήσουν από τα πολλά σκαψίματα. Δυστυχώς από την κατάσταση αυτή ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος. Έντονη είναι και η δυσαρέσκεια στους γονείς που θέλουν να βγάλουν τα παιδιά τους μια βόλτα στην πλατεία και κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι αυτό. Χθες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από τύχη ένα παιδάκι δεν χτύπησε σοβαρά.

hxonews
hxonews
hxonews

Ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Γεωργαλάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί και η πλατεία θα παραδοθεί όπως προβλέπεται. θα γίνουν οι αποκαταστάσεις όπου απαιτείται και κανένας εργολάβος δεν θα φύγει εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται. Επιβλέπων μηχανικός του δήμου παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων. Αστοχίες σε έργα μπορεί να υπάρξουν. Ο εργολάβος είναι ενήμερος για την καθίζηση και θα γίνει αποκατάσταση. Κακώς είχαμε βέβαια την καθίζηση αλλά θα γίνει αποκατάσταση, επανέλαβε ο αντιδήμαρχος. Πρόσθεσε ότι σε επόμενο χρόνο θα εξεταστεί ο τρόπος τροφοδοσίας των καταστημάτων και η διέλευση των πιο βαρέων οχημάτων που περνούν από την πλατεία. Σε κάθε περίπτωση δεν παραλαμβάνουμε την πλατεία εάν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές και από τους δυο εργολάβους που κάνουν έργα, τόνισε.

hxonews
hxonews
hxonews

Ο κ. Γεωργαλάκης αναφέρθηκε και στο έργο της ανάπλασης του οικοπέδου Μίνως που είναι και αυτό σε εξέλιξη αλλά και στις προετοιμασίες που γίνονται στην Αγρέξ για να γίνουν τα έργα ώστε να φιλοξενηθεί η Agroexpo 2021 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Μάϊο.

-

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews