Παπαδάκης για "Σπαρτιάτες": Υπάρχει δυνατότητα προσφυγής κομμάτων στο εκλογοδικείο

11:25 π.μ. - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Δευ, 26/25/2023
Image: Παπαδάκης για "Σπαρτιάτες": Υπάρχει δυνατότητα προσφυγής κομμάτων στο εκλογοδικείο

Ο γνωστός δικηγόρος υπεράσπισης θυμάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής μιλά στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου και την είσοδο στη Βουλή του κόμματος των «Σπαρτιατών» και τις δηλώσεις του προέδρου του, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Κ Παπαδάκης δικηγόρος υπεράσπισης θυμάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε, θεωρώ ότι οι νομικές αντιδράσεις είναι πεπερασμένες για τον λόγο ότι την περίοδο ανακήρυξης των κομμάτων που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές, από τον Άρειο Πάγο, δεν είχε εκδηλωθεί κάποια στήριξη του Η. Κασιδιάρη προς τους «Σπαρτιάτες». Αντίθετα θυμίζω, ο Κασιδιάρης είχε ζητήσει την έγκριση συμμετοχής ενός συνασπισμού ανεξαρτήτων, μεμονωμένων, η οποία απορρίφθηκε. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι καμία νομοθεσία δεν μπορεί να καταστήσει τον Άρειο Πάγο ως μάντη μελλοντικών προθέσεων οποιουδήποτε. Φάνηκε πάντως ότι ο Κασιδιάρης είχε σχέδιο Β και Γ όπως αποδείχθηκε. Θεωρώ συνεπώς ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται στον δρόμο. Οφείλω όμως να πω ότι όλη η κυβερνητική πολιτική και οι επανειλημμένες τροπολογίες της ΝΔ είχαν ως αποτέλεσμα να τον ηρωοποιήσουν, να συσπειρώσουν τον κόσμο του γύρω από αυτόν, να τον συνδέσουν με μια κίνηση πατριωτικής, εθνικιστική, ρατσιστικής αντιμετώπισης και να φέρουν το αποτέλεσμα το οποίο είδαμε.

Νομικά είναι ανοιχτή η δυνατότητα προσφυγής, από κάποιο κόμμα, στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο το εκλογοδικείο με εκ των υστέρων επιχειρήματα ότι η συμμετοχή και ανακήρυξη και η εκλογή του κόμματος αυτού, παραβιάζει τη νομοθεσία η οποία εμπόδισε και τη συμμετοχή του Κασιδιάρη. Έχω αμφιβολία όμως κατά πόσο πολιτικά είναι σκόπιμο αυτό ή μήπως οδηγήσει σε περαιτέρω ηρωοποίηση, είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη