Παπαευαγόρου: Στην Κύπρο έχουμε ζήσει την πολιτική της Τουρκίας και είμαστε πιο ψύχραιμοι

12:47 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Τετ, 22/47/2020
Image: Παπαευαγόρου: Στην Κύπρο έχουμε ζήσει την πολιτική της Τουρκίας και είμαστε πιο ψύχραιμοι

Ο έγκριτος Δημοσιογράφος στο Κανάλι 6 της Κύπρου Μ. Παπαευαγόρου στον Ηχώ 99,8

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Δημοσιογράφος στο Κανάλι 6 της Κύπρου κ. Μ. Παπαευαγόρου.

Εμείς έχουμε ζήσει την πολιτική της Τουρκίας και είμαστε κάπως πιο ψύχραιμοι. Ο Ερντογάν προσπαθεί να γκριζάρει όλη την ανατολική Μεσόγειο, να τη θέσει υπό αμφισβήτηση και μετά να ξεκινήσει το παζάρεμα. Προφανώς προσπαθεί να κατοχυρώσει δικαιώματα εκεί που δεν υπάρχουν ή εκεί που θεωρεί ότι δικίως έχει. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου που δέσμευσε, ένα σημείο που έχουν ΑΟΖ, Ελλάδα, Κύπρος , Αίγυπτος.

Οι πολιτικοί Ελλάδας και Κύπρου μιλούν για κοινή πολιτική, σύμπνοια για τη μεταξύ τους σχέση . Το ζήτημα αντιμετωπίζεται πολιτικά. Η Τουρκία επέλεξε το πιο αδύνατο σημείο όσων αφορά τα πολιτικά επιχειρήματα της Ελλάδας και της Κύπρου και φαίνεται πως ήθελε να προκαλέσει λίγο και την Αίγυπτο. Η Ελλάδα δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε ένα θερμό επεισόδιο αλλά θα μπορούσε να προκύψει ένα τέτοιο επεισόδιο λόγω ατυχήματος. Ως προς την αντι Navtex Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στη Navtex της Τουρκίας είναι μια τακτική αυτή του αντι Navtex, που ακολουθεί συχνά και η Κύπρος, είπε και πρόσθεσε.

Διπλωματικά θα επιδιωχθεί η επίλυση του προβλήματος. Η Τουρκία βέβαια θέλει να δοκιμάσει την Ελλάδα, θέλει να καταπονήσει το ναυτικό και την αεροπορία της , δοκιμάζει λοιπόν αντοχές. Η πολεμική ατμόσφαιρα, η πρόβλεψη πολέμου, εξυπηρετεί την Τουρκία, προκαλεί ζημιά στην οικονομία της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι δηλαδή μια τακτική της Τουρκίας για να δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαευαγόρου.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: