Παρά τα "τερτίπια" ο αναισθησιολόγος Π. Αντωνάκης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από αρχές του χρόνου

12:35 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023
12:11 μ.μ. - Πέμ, 30/35/2023
Image: Παρά τα "τερτίπια" ο αναισθησιολόγος Π. Αντωνάκης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από αρχές του χρόνου

Οι θέσεις και οι προτάσεις του για τη δημόσια υγεία

Παγκρήτια κινητοποίηση σήμερα για την υγεία και την ανάγκη στήριξης των Νοσοκομείων. Ο γιατρός κ. Πέτρος Αντωνάκης ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και εξελέγει δημοτικός σύμβουλος στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας και έχει το δικαίωμα να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σύμφωνα με τη νομοθεσία, μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 εκφράζοντας τις δικές του θέσεις για τον χώρο της υγείας. Αναφέρθηκε γενικότερα στην υγεία, τις δομές, το προσωπικό και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πολλές φορές εργάζεται, τους λόγους που πολλοί έφυγαν ή φεύγουν στο εξωτερικό κ.α. Πρόσθεσε ότι ο αναισθησιολόγος είναι μια ειδικότητα που έγινε «της μόδας» τελευταία γιατί υπάρχει έλλειψη γιατρών. Ήταν όμως μια ευκαιρία για να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία της ειδικότητας αυτής. Περιγράφοντάς την ανέφερε πως η υπηρεσία ενός αναισθησιολόγου είναι πολλαπλή, δουλεύει με πολλές ειδικότητες γιατρών, χειρουργούς, γυναικολόγους κ.α. και η ποιότητα ζωής του δεν είναι ίσως η ιδανική, τυχαίνουν έκτακτα, πολλές εφημερίες κ.α.

Από εκεί και πέρα , πρόσθεσε, γενικότερα, τα προβλήματα στην υγεία είναι πολλά. Το ΕΣΥ στην Κρήτη έχει καταρρεύσει. Το βλέπουμε π.χ. ακόμη και στο Βενιζέλειο που θεωρείται ένα μεγάλο νοσοκομείο. Στο Λασίθι υπάρχουν τρία Νοσοκομεία που είναι απαραίτητα. Δεν μπορεί ένας ασθενής από τη Σητεία να πρέπει να μετακινηθεί για να χειρουργηθεί αλλού. Ο πληθυσμός από τη Βιάννο μέχρι το Μακρύ Γιαλό εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Δεν δέχομαι επ΄ ουδενί το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. όπως και της Σητείας. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι ένα κεντρικό νοσοκομείο που η λειτουργία του στηρίζει και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και της Σητείας. Αρκετοί ασθενείς μεταφέρονται στον Άγιο Νικόλαο και από την Ιεράπετρα και τη Σητεία για να εξυπηρετηθούν. Αυτό επιβαρύνει τον Άγιο Νικόλαο. Θα πρέπει λοιπόν να ενισχυθούν όλα τα νοσοκομεία με το αναγκαίο προσωπικό, τόνισε.

Ο κ. Αντωνάκης στάθηκε στη συνέχεια σε προσωπικό επίπεδο αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά για την υποψηφιότητα του στον δήμο Ιεράπετρας σχολιάζοντας . Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι γιατί επιθυμώ να προσφέρω και εάν παράλληλα μπορώ να βοηθήσω στο Νοσοκομείο δεν ξέρω που είναι το κακό. Από 1ης Ιανουαρίου όπως μου δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία θα καταθέσω αίτημα μετακίνησης προς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Οι όποιες αποφάσεις του Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού δεν επηρεάζουν την μετακίνηση. Εκτός εάν παρθεί μια κεντρική απόφαση που θέτει περιορισμούς μετακίνησης με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις, ανέφερε.

Κλείνοντας ο γιατρός είπε οτι στην πρόσφατη επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας κ. Χρυσοχοϊδης στις τοποθετήσεις του κινήθηκε σε πολλά σημεία σε θετική κατεύθυνση. Γενικότερα όμως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα όπως αύξηση μισθών και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, εργασιακά, μοριοδότηση να έρθει ένας γιατρός στο περιφερειακό νοσοκομείο και μετά από μερικά χρόνια εάν το επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί σε άλλο. Χρειάζεται να γίνει μια επανεκκίνηση στη σωστή κατεύθυνση, τόνισε.