Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας, Μ. Δαρατσιανού

9:46 π.μ. - Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Πέμ, 30/46/2023
Image: Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας, Μ. Δαρατσιανού

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ανατολή», η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας Μαρία Δαρατσιανού.

Η παραίτηση φέρεται να ήλθε ως αποτέλεσμα των πιέσεων που η ίδια δέχτηκε, με φόντο και την εκ νέου τροποποίηση χθες της απόφασης για την προκήρυξη των θέσεων των Αναισθησιολόγων ώστε αυτή να γίνεται σε βαθμό Επιμελητή Α’ και όχι Διευθυντή για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση της τροποποίησης εγκρίθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση κατά πλειοψηφία, μειοψηφούσας της κ. Δαρατσιανού.

Όπως αναγράφεται στη σχετική απόφαση του Δ.Σ., «ο πρόεδρος ανέφερε ότι ψηφίζει παρών επειδή σε προηγούμενες αποφάσεις του οργάνου είχε ταχθεί υπέρ της προκήρυξης θέσεων Αναισθησιολογίας στις Α.Ο.Μ.Σητείας και Α.Ο.Μ.Ιεράπετρας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ , για τους γνωστούς λόγους κινδύνου διάλυσης του ΓΝΑΝ και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας (το οποίο σέβεται) για προκήρυξη στο βαθμό Διευθυντών».