Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για το Βουζουνεράκειο απαντά ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Μ. Λουτσέτης

12:01 π.μ. - Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
12:10 π.μ. - Τρί, 16/01/2018
Image: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για το Βουζουνεράκειο απαντά ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Μ. Λουτσέτης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος για τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο facebook για το ταρτάν που ποτίζεται

Ένα μεγάλο έργο που υλοποιείται στο Βουζουνεράκειο Στάδιο έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη μέσω κάποιων παραπλανητικών δημοσιευμάτων. 
Το έργο αφορά εργασίες ουσιαστικής αναβάθμισης του γηπέδου και είναι αποτέλεσμα συγχρηματοδότησης του Δήμου Ιεράπετρας με την Περιφέρεια Κρήτης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης: 
«Φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για το συγκεκριμένο έργο το συντομότερο δυνατό ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του χρονικού πλαισίου που είχε οριστεί και  προγραμματιστεί. 
Η τεχνική υπηρεσία και το τμήμα πρασίνου του δήμου μας αποτελείται από εξαιρετικά εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό σε θέματα που σχετίζονται με το εν λόγω έργο και δε χωρούν αμφισβητήσεις και παραπλανητικά σχόλια. 
Αναφορικά με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα δεδομένα είναι απολύτως σαφή:
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πόλη μας είναι ανεμόπληκτη, ειδικά από τους βόρειους ανέμους.
Το απόγευμα της Πέμπτης 11/10/2018 η ένταση του ανέμου ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με τα επίσημα μετεωρολογικά δεδομένα της ΕΜΥ το απόγευμα της Πέμπτης 11/10/2018 η ένταση του βορειοανατολικού ανέμου στην Ιεράπετρα έφτασε τα 62,8 Κm/h, δηλαδή 8 μποφόρ. Ήταν λοιπόν φυσικό, κάποια ποσότητα νερού του νότιου εκτοξευτήρα να παρασυρθεί προς τη νότια πλευρά, αφού η ρύθμιση των περιφερειακών εκτοξευτήρων είναι 180 μοίρες, ώστε να ποτίζεται και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό χλοοτάπητα στις άκρες για να μην υπάρχουν περιφερειακές ξηράνσεις και να είναι ζωντανή όλη η επιφάνεια του χλοοτάπητα.
Στο βίντεο έπρεπε να φαίνεται όλη η διάρκεια ποτίσματος του συγκεκριμένου εκτοξευτήρα (10΄ λεπτά) και όχι απόσπασμα 10 δευτερολέπτων. Επίσης, έπρεπε να φαίνονται και οι 24 εκτοξευτήρες και όχι μόνο ένας (νότιος).
Προφανώς, δεν είναι δυνατό να αλλάζει η ρύθμιση ενός εκτοξευτήρα σε κάθε κύκλο άρδευσης, ανάλογα με την ένταση του ανέμου, με δεδομένο ότι το αρδευτικό δίκτυο λειτουργεί αυτόματα και ποτίζει έως 8 φορές το 24ωρο, προκειμένου να ριζώσει και να αναπτυχθεί καλά ο νέος χλοοτάπητας, που ως ζωντανός οργανισμός έχει υποστεί ισχυρό μεταφυτευτικό σοκ.
Το νερό που φεύγει προς το ταρτάν μέσω του υπογείου περιφερειακού αγωγού ομβρίων καταλήγει σε υπόγειο φρεάτιο και εισέρχεται ξανά στον υδροφόρο ορίζοντα χωρίς να πηγαίνει χαμένη ούτε μία σταγόνα. 
Το Βουζουνεράκειο στάδιο βρίσκεται σε περιοχή ανεμόπληκτη, χωρίς φυσικά εμπόδια που θα μείωναν την ένταση του ανέμου. Αυτά τα θέματα έπρεπε να είχαν μελετηθεί κατά την κατασκευή του σταδίου. Παρ ’όλα αυτά, εμείς από την πρώτη στιγμή υλοποιούμε έργα που το αναβαθμίζουν και βελτιώνουν την κατάστασή του.
Όσον αφορά στις νύξεις που έγιναν σχετικά με την υποστήριξη αθλητικών θεμάτων από τον Δήμο αρκεί να υπενθυμίσουμε κάποια από τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η κατασκευή γηπέδου 5x5 στην Παχειά  Άμμο, η περίφραξη του γηπέδου 5x5 του Κουτσουρά, η τοποθέτηση τάπητα στο γήπεδο 5x5 Φερμών και στο γήπεδο του Κουτσουρά, το παρκέ που θα τοποθετηθεί στο κλειστό σχολικό γυμναστήριο, η κατασκευή σύγχρονου προπονητηρίου, οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του ανοιχτού παραλιακού γυμναστηρίου και η αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Μισεδάκειο στάδιο που είναι προ των πυλών, οι νέοι φωτεινοί πίνακες και η αποκατάσταση του προβλήματος υγρομόνωσης στο κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης». 
Είναι σαφές ότι αφουγκραζόμενοι όλες τις ανάγκες και τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών ορίσαμε τις επιδιώξεις μας και βάλαμε σαφείς στόχους καθολικής αναβάθμισης, επισκευής και βελτίωσης των χώρων άθλησης ώστε να παρέχονται στις ομάδες, τους αθλητές και τους δημότες οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες άθλησης και προπόνησης.
Σε μία περίοδο που οι οικονομικές συγκυρίες εμποδίζουν τις χρηματοδοτήσεις και φρενάρουν τα νέα έργα, ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταφέρει να υλοποιεί σπουδαία και αναγκαία έργα σε όλους τους αθλητικούς του χώρους πράγμα το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας, παρεμβαίνοντας παντού ώστε να παραδώσουμε στους  πολίτες αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις».