Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Ανδρεαδάκη στις 13 Φλεβάρη από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας

10:02 π.μ. - Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Πέμ, 08/02/2024
Image: Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Ανδρεαδάκη στις 13 Φλεβάρη από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 28 Φλεβάρη σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Μετά τη συστηματική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Οδηγεί στην εξουθένωση (σωματική, ψυχολογική και οικονομική) του προσωπικού, την αδυναμία λειτουργίας και την κατάρρευση των νοσοκομείων παντού.

Έχει ήδη θεσμοθετήσει και προσπαθεί να επιβάλλει το νέο ΕΣΥ που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ, δίνει ολόκληρα τμήματα σε ιδιώτες, καλύπτει τα κενά με εντέλλεσθε και γιατρούς με μπλοκάκι αντί να κάνει διορισμούς, καταργεί τη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών αντί να δώσει αυξήσεις, προβλέπει απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία αντί να προσλάβει γιατρούς και προσωπικό για να λειτουργούν τα πρωινά, επιβάλλει ανταποδοτική χρηματοδότηση των ρημαγμένων κλινικών ανάλογα με την επισκεψιμότητα και πολλά άλλα που προσφέρουν την δημόσια περιουσία των νοσοκομείων βορά στην "υγιή επιχειρηματικότητα" και μετατρέπουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε ένα απάνθρωπο και αποκρουστικό χώρο εργασίας για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Με αυτά τα δεδομένα, όσον αφορά το δήμο μας, απαιτούμε την άμεση ανάκληση του εντέλλεσθε προς τον αναισθησιολόγο κ. Αντωνάκη και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Ανδρεαδάκη στις 13/2, κατά τη συνάντηση των δημάρχων Ιεράπετρας και Σητείας με τον διοικητή.

Επίσης, από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Αγίου Νικολάου και φορείς της Σητείας προχωρούμε στην οργάνωση μιας Πανλασιθιώτικης Κινητοποίησης με στόχο όλοι μαζί, με μια συντονισμένη προσπάθεια να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Απαιτούμε:

Κατάργηση των εκτρωματικών νόμων που διαλύουν το ΕΣΥ.

Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Άμεσες μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Πλήρη και πλήρως στελεχωμένα Δημόσια και Δωρεάν νοσοκομεία παντού, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Άμεση παύση της πρακτικής των "εντέλλεσθε".

Αυτοδιοίκητο των τριών νοσοκομείων του νομού ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού και γιατρών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ακολουθεί συνέντευξη της κας Κοτσιφάκη, μέλος της επιτροπής:

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου