Παράταση μέχρι 19 Φεβρουαρίου για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας

11:36 π.μ. - Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Δευ, 12/36/2024
Image: Παράταση μέχρι 19 Φεβρουαρίου για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας

Η παράταση δίνεται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες και οι πέργκολες να κατεδαφιστούν τον Οκτώβριο, ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Για το ζήτημα των κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών μίλησε ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας, κ. Εμμ. Φραγκούλης στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8.

Δεν θα έρθουν οι μπουλντόζες αύριο Τρίτη 13/2 όπως είχε προγραμματιστεί καθώς πήρε παράταση για 10 μέρες. «Καταφέραμε να κερδίσουμε 10 μέρες παράταση για να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και την παράταση μέχρι τον Οκτώβρη ώστε να μην χαθεί η τουριστική σεζόν.»

Ο Δήμος εισέπραττε χρήματα από το 2010 έως το 2014 από την παραλιακή, από το 2015 όμως σταμάτησε να εισπράττει επειδή η κτηματική υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι είναι δικός της χώρος. Συνεπώς, ο Δήμος κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα από τα ενοίκια που έπαιρνε αυτά τα χρόνια στην κτηματική υπηρεσία.

Προ ολίγων ημερών ο κ. Φραγκούλης είχε μεταβεί στην Αθήνα για να ζητήσει χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκ. θεωρώντας ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί 4 εκ. από το ταμείο ανάκαμψης. «Φτάνοντας στην Αθήνα διαπίστωσα ότι δεν υπήρχαν ούτε τα 4 εκ.» Δυστυχώς τώρα δεν υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα για χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθεί αυτό το ποσό, ανέφερε ο κ. Φραγκούλης. «Αν υπήρχαν τα χρήματα για την ανάπλαση, θα κατεδαφίζαμε μόνοι μας τις κατασκευές.»

Προς το παρόν περιμένουμε μήπως βρεθεί το ποσό από κάποιο έργο που θα απενταχθεί από τα χρηματοδοτικά προγράμματα, τόνισε ο κ. Φραγκούλης. Ωστόσο, μπορούν να προετοιμαστούν τα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης για μην χρειαστεί επιπλέον χρόνος μόλις βρεθεί η χρηματοδότηση. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως μια καλή περίοδος για να γίνει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα ήταν την περίοδο του κορονοϊού.

Ο κ. Πλακιωτάκης, Α΄αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου, και η κ. Σπυριδάκη, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, είναι δίπλα μας και δίνουν και εκείνοι αγώνα.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας που εκδόθηκε για την παράταση των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας:

«Με συνεχείς επαφές τόσο στη Αθήνα και τα αρμόδια Υπουργεία όσο και πρόσφατα με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, επιδιώκουμε να βρούμε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις κατεδαφίσεις κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με αφορμή την ανησυχία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία για το θέμα και αφορά ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες εστίασης και τουριστικών ειδών που δραστηριοποιούνται στην παραλία αλλά και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Φραγκούλης ανέφερε ακόμη: Είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα θα πρέπει να λυθεί. Επί σειρά ετών δίνονται αναβολές. Εμείς εκείνο που ζητάμε είναι να πάμε σε μια ομαλή διαδικασία για να μην πληγούν οι καταστηματάρχες, η οικονομία, ο τουρισμός μας. Θεωρούμε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τις κατεδαφίσεις εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Στην παραλία χτυπά η καρδιά της πόλης, η οικονομία της και σίγουρα δεν θέλουμε να έχουμε μια εικόνα διάλυσης στο παραλιακό μέτωπο και μια κοινωνική αναταραχή. Σε συνεργασία με τους νομικούς του Δήμου και συνεχείς επαφές με τους καταστηματάρχες και το Σωματείο καφέ εστίασης αναζητούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση. Μια σημαντική, θεωρούμε, εξέλιξη είναι ότι δίνεται μια παράταση 10 περίπου ημερών ώστε να γίνουν κάποιες νομικές διαδικασίες, κατέληξε ο Δήμαρχος.