Παράταση της θητείας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου λόγω κορωνοϊού

7:31 π.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
07:11 π.μ. - Τρί, 17/31/2020
Image: Παράταση της θητείας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου λόγω κορωνοϊού

Κατά την τελευταία συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 13-11-2020, αποφασίστηκε η παράταση της θητείας του συλλόγου μέχρι τον Μάρτιο του 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας θεωρεί υποχρέωση του να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους, ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 13-11-2020, αποφασίστηκε η παράταση της θητείας του μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Κανονικά η θητεία του παρόντος Δ.Σ. λήγει τον Δεκέμβριο του 2020. Η αναγκαιότητα αυτή η οποία είναι νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό, κρίθηκε αναγκαία, διότι ο προγραμματισμός και η υλοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εν μέσω πανδημίας και των από την πολιτεία θεσπισθέντων μέτρων.

Θεωρούμε επίσης αναγκαίο στην παρούσα φάση να ευχαριστήσουμε ξανά όλο τον κόσμο, που υποστήριξε έμπρακτα το έργο του Συλλόγου μας, του οποίου μοναδική αποστολή είναι η βιωσιμότητα και η πρόοδος του Νοσοκομείου μας. Τους χορηγούς εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και τους συμπολίτες μας, που από το υστέρημα τους και σε δύσκολες εποχές, προσέτρεξαν να συνεισφέρουν. Επίσης ευχαριστούμε και τους ραδιοφωνικούς μας σταθμούς και την εφημερίδα «Ιεράπετρα 21ος αιών», που καθοριστικά συνέβαλαν στην επιτυχία των ραδιομαραθωνίων.

Αυτή τη στιγμή και προσεγγίζοντας το τέλος της χρονιάς, σας ενημερώνουμε ότι από τις δυνατότητες μας, που είναι πενιχρές μπροστά στις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου , διατέθηκε για το 2020 το ποσό των 45.507,53 ευρώ, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται οι προσφορές σε δωρεάν εθελοντική εργασία, δωρεάν τεχνική υποστήριξη και δωρεάν προσφορές υλικών που και αυτά έγιναν κατόπιν εκκλήσεων του Συλλόγου μας. Οι εθελοντικές προσφορές εκτιμώνται τουλάχιστον στο ποσό των 20.000 ευρώ σε εργασία και υλικά. Από τα 45.507,53 ευρώ, ένα μικρό ποσό αξιοποιήθηκε για έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία, ενώ το μεγάλο υπόλοιπο αξιοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Αναπληρωτή Διοικητή για κτιριακές ανάγκες. Αυτός ο τρόπος αξιοποίησης εύλογα θέτει το ερώτημα, αν όλες αυτές οι κτιριακές παρεμβάσεις έγιναν κατόπιν μελετών, υπολογισμό κόστους, ενημέρωση και έκφραση αιτήματος προς την πολιτεία. Ή απλούστερα τίθεται το ερώτημα αν για όλα αυτά υπήρξε πρόθεση κάλυψης αυτών των εξόδων ή μέρους αυτών από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει. Εμείς ανταποκριθήκαμε αφ ενός για να παραμείνουμε πιστοί στην αρχή , ότι δεν εμπλεκόμαστε στην άσκηση διοίκησης και αφ ετέρου και εξαναγκαστικά στο δίλημμα, που μας τέθηκε, ώστε να μη χάσουμε τον αξονικό τομογράφο.

Αυτό το ερώτημα, μας απασχολεί ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αποψίλωση των μεγάλων δέντρων στον ανατολικό περίβολο του Νοσοκομείου. Επανειλημμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής μας εξέφρασε την πρόθεσή του να τα ξεριζώσει.

Η αιτιολογία είναι ότι τον εμποδίζουν στη δημιουργία ράμπας στην πτέρυγα covid και σε άλλες κατασκευές, που προτίθεται να κάνει (όπως πάντα χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα και χωρίς ο ίδιος να είναι κατασταλαγμένος) και ότι ΟΛΑ τα δέντρα εμποδίζανε. Πιθανόν λοιπόν να είναι μια μεγάλη απώλεια , ενώ μπορεί να βρεθεί καταλληλότερη λύση.

Πράγματι, η συνεργασία μας με τον Αναπληρωτή Διοικητή και δεν μπορούμε να το κρύβουμε πια, υπήρξε προβληματική. Και όσον αφορά στην συνεννόηση και όσον αφορά στην συμπεριφορά. Ακόμα είμαστε σε αναμονή μιας συγγνώμης, γιατί στο πρόσωπο της αντιπροέδρου μας, που χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη», απαξίωσε τον Σύλλογο και την προσφορά του, που είναι προσφορά του λαού της Ιεράπετρας.

Εμείς δεν κουραζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Αποφασίσαμε, το ποσό των 8,872 ευρώ που υπάρχει ακόμα στο ταμείο μας ως υπόλοιπο της προσφοράς σας, να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί στο επόμενο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαρτίου. Αν υπάρξουν άλλες πηγές εσόδων μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας, θα αξιοποιηθούν μετά από συνεννόηση με τα όργανα του Νοσοκομείου και θα αφορούν αποκλειστικά εξοπλισμό και άμεσες ανάγκες ασθενών. Το επιχείρημα «εξοπλισμό βρίσκω» δεν πείθει πια κανένα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 

Ανδρέας Μαμαντόπουλος 

Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Κανάκης