Παράταση έως την Τρίτη 2 Ιουνίου για τις προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ

10:35 π.μ. - Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015
10:08 π.μ. - Τετ, 05/35/2015
Image: Παράταση έως την Τρίτη 2 Ιουνίου για τις προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος της Ε.Ε., παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Τη δυνατότητα αυτή προτίθεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, παρατείνοντας την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών για άμεσες ενισχύσεις στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, "η παράταση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ".
 
Να σημειωθεί ότι στη διάθεση των αγροτών βρίσκεται η δωρεάν on-line εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών, φέτος έχουν εγκριθεί επιπρόσθετοι -σε σχέση με την περασμένη χρονιά- Φορείς τύπου Α, για την παραλαβή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, των οποίων η διαδικασία πιστοποίησης θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
 
"Άμεσος στόχος του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ να γίνεται με τρόπο αξιόπιστο και διαφανή, δίχως επιβαρύνσεις των αγροτών", τονίζει κλείνοντας η ανακοίνωση του υπουργείου.