Παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

3:33 μ.μ. - Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
03:06 μ.μ. - Πέμ, 20/33/2019
Image: Παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίνεται στο αίτημα 122 φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα αλλά και των εργαζομένων

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης μετά από επικοινωνία του με τον Υφυπουργό Εργασίας Κώστα Μπάρκα, ενημερώθηκε ότι η ΚΥΑ για την παράταση του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ 08/2018) βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη για υπογραφή. Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις στους δήμους που οι συμβάσεις τους δεν έληξαν, συνεχίζουν κανονικά, ενώ όσων έληξαν 10 Ιουνίου, επανατοποθετούνται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, με τους ίδιους όρους που είχαν προσληφθεί. Η επέκταση  αφορά όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 
 
Το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίνεται στο αίτημα 122 φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα αλλά και των εργαζομένων, ώστε να μην υπάρχει χρονικό κενό μέχρι την υλοποίηση του β’ κύκλου κοινωφελούς εργασίας που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.
 
Πρόκειται για τους 30.333 εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ. με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ίδιους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το ΠΔΕ ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους.


φωτο αρχείου